Vendsyssel Festivals Åbningskoncert

Vendsyssel Festival fejrer sin nr. 50+1 sæson med en festlig åbningskoncert med Aalborg Symfoniorkester og solister fra den internationale elite under ledelse af dirigent Teresa Riveiro Böhm i Musikkens Hus.

Vensyssel3
Se spilletider
DKK 200 - 275
Afholdt

Vendsyssel Festival blev skabt af en kreds af organister og turistfolk i Vendsyssel i 1970, og er i dag Skandinaviens største klassiske musikarrangement med ca. 60 koncerter fordelt på 40 forskellige koncertsteder i landsdelen hver sommer. Kaj Nørholms Fanfare lød første gang ved åbningskoncerten i 1975 og fulgte festivalen de næste 10 år.

Mozarts ikoniske Klaverkoncert nr. 21 med Christian Ihle Hadland ved flyglet slutter sig til aftenens lette og muntre stemning, men også med tragisk dybde og atmosfære med den smukke andante i anden sats (Elvira Madigan).

I Johannes Brahms’ berømte Dobbeltkoncert for violin og cello får vi efter pausen endnu to stjernesolister, hvis instrumenter fletter sig tæt sammen i en dialog med hinanden og orkestret – lyrisk ekspressiv i adagioen og med nerve i finalen.

Program
Kaj Nørholm: Vendsyssel Festival Fanfare 
Antonín Dvořák: Carnival Ouverture i A-dur, op. 92 
Wolfgang Amadeus Mozart: Klaverkoncert nr. 21 i C-dur 
Johannes Brahms: Dobbeltkoncert for violin, cello og orkester i a-mol, op. 102

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.