Rundbordssamtale: Hvad skal kunsten?

Louise Reumert er ordstyrer i rundbordssamtalen med Pernille Rosendahl, Teitur, Lydmor, Nana Jacobi og Jens Galschiøt

DG Hjemmeisde 21
Se spilletider
Afholdt

Om Pernille Rosendahl
Pernille Rosendahl er en dansk sangerinde med storslået vokal, som blandt andet skrev musikhistorie gennem flere årtier som forsanger i Swan Lee i slut 90’erne og i 00’er-rockbandet The Storm. I 2016 udkom hendes første soloalbum Dark Bird gennem hendes eget pladeselskab. Udover en perlerække af pophits, har Pernille Rosendahl været dommer i X-Factor (2010-2012) og en del af det populære Tv2-program Toppen af Poppen (2018). I løbet af 2021 har Pernille Rosendahl sat kulturelle fodspor med sine spektakulære kirke- og museumsturneer med sin dragende vokal.

Vi er alle små mennesker på en stor planet, og netop i den erkendelse giver musikken mening. Musikken taler til vores fælles hukommelsescenter og spiller på vores sjælestrenge, så man kan mærke sig selv og finde retning,” Pernille Rosendahl.

Om Lydmor
Den anderkendte og internationalt roste musiker Lydmor har markeret sig i mediebilledet og musikverdenen som både sangskriver, sanger og producer. Hendes elektroniske lydkunst kombineres ofte med et udtryksfuldt visuelt show til hendes koncerter, hvilket gør hver live-oplevelse med Lydmor unik. De seneste år har den danske kunstner desuden gjort sig bemærket som feministisk aktivist gennem hendes aktive deltagelse i debatten om kvinders plads i musikbranchen.

Siden sit gennembrud med albummet I told you I’d tell them our story i 2018, har Lydmor turneret i både Danmark og udlandet, og gennem tiden har hun gæstet mange af de store danske festivaler - heriblandt Northside, Tinderbox og Roskilde Festival. Hendes nyeste album Capacity, der udkom i starten af 2021, sætter personlige, følsomme og frygtløse ord på ligestillingsdebatten.

Om Nana Jacobi
Nana Jacobi besidder en bred vifte af talenter som både pop-artist, sangskriver, filmkomponist og musikalsk iværksætter. Nana Jacobi er især kendt som CEO og grundlægger af koncertprojektet HUN SOLO – et prisbelønnet koncertformat, der har til formål at sætte fokus på kvindelige musikere med henblik på at påvirke kønsbalancen i en musikbranche, der i høj grad er domineret af mænd.

I februar 2021 udkom Jacobi med sit første dansksprogede album Magnet Sky, som blev taget varmt imod af anmelderne. Den danske sangerinde er tidligere blevet beskrevet som at bevæge sig i et musikalsk univers med referencer til blandt andre Billie Eilish, Björk og Lana Del Rey.

Om Teitur
Færøsk fødte Teitur Lassen er ved at være en erfaren herre på den nordiske musikscene. Med to Danske Grammy, over 1000 koncerter og otte studiealbums i bagagen har Teitur bevist sit talent for at fange lytteren i et intenst og forførende greb. Teitur har flere gange varmet op for singer-songwriter John Mayer, som tidligere har udtalt, at Teiturs debutalbum fra 2003 Poetry & Aeroplanes var ét af de bedste album i mange år.

Gennem tiden er Teiturs kunstneriske ambitionsniveau steget. I 2019 var han på tour med albummet I Want To Be Kind, hvor han både havde flygel, akustisk guitar, violin og en synthesizer med på scenen. I 2020 udkom han med EP’en Modern Era, og nyligst i juli 2021 udkom han med singlen You’re just like me fra det kommende album Cazador de Ostras, som man kan glæde sig til at høre til fulde, når det udkommer til november 2021.

Om Jens Galschiøt
Jens Galschiøt er en dansk kunstner og billedhugger, der har vakt stor opmærksomhed på den danske og internationale kunstscene.  Han er uddannet plade-og konstruktionssmed på Odense Staalskibsværft i 1973 og har siden 1985 haft eget værksted i Odense, hvorfra han også sælger sine skulpturer og smykker.

Hans kunstneriske produktion spænder vidt fra smykker, små fine skulpturer til enorme, politisk betonede skulpturer. Jens Galschiøt er kendt verden over for sin politiske kunst blandt andet skulpturerne Skamstøtten (1996), Min Indre Svinehund (1993) og Survival of the Fattest (2002), som har været udstillet rundt omkring i hele verden.

Kunst kommer igennem maven, den bearbejder din hjerne på en anden måde end ord, og den kan gøre os bløde. Jeg håber, at folk med min kunst får øje på, at de også selv har en svinehund. At de stopper op og overvejer, hvor hårde de er blevet, og tænker over, om de også er på vej til at give deres svinehund for gode vilkår,” Jens Galschiøt.

Om Louise Reumert
Louise Reumert er journalist; tv-programudvikler, digital mediespecialist, redaktør og tv-tilrettelægger. Hun har været ansat hos DR igennem 17 år og har brilleret som nyhedsreporter, tilrettelægger, redaktør og studievært hos blandt andet P1, P2, P3, DR1 og DR2. Senest som redaktør på Clement i Amerika på DR2. Sidenhen er Louise gået selvstændig med kommunikationsbureauet FUSE, der arbejder med eksekvering af kommunikation og forretningsstrategi. Derudover fungerer Louise som moderator ved konferencer og webinarer. Louise Reumert er uddannet cand.comm. i antropologi og kommunikation ved Roskilde Universitet i 2005.

Om Demokratiets Genklang
I løbet af de to dage Demokratiets Genklang varer, vil der være minikoncerter og talks med Pernille Rosendahl, Lydmor, Teitur, Nana Jacobi og solister fra Aalborg Symfoniorkester.

Der vil være kunstudstillinger af Peter Max-Jacobsen, Noelia Mora Solvez, Kamilla Mez, Jens Galschiøt, PixlArt, Paula Kaniewska, Bit Vejle og Museum for Papirkunst. Kristian von Hornsleth maler live.

Du kan møde det bæredygtige tøjmærke ELSK og købe en unik t-shirt til minde om det ansvar vi alle har for demokratiet, for klimaet og for fremtiden.

Køb t-shirten her – sælges i et begrænset oplag.

Se hele programmet for Demokraties Genklang her

Vil du være med i debatten?
Stil dit spørgsmål til paneldeltagerne på Facebook, Twitter eller send en e-mail til Genklang@musikkenshus.dk.

Clement Kjersgaard er moderator og han vil løbende tage publikums spørgsmål op og udfordre paneldeltagerne. Ordet er dit!

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.