Quatuor Diotoma

De optræder i de mest prestigebetonede koncerthuse i Europa, og til marts gæster Quatuor Diotima endelig Nordjylland, når Musikkens Hus og Aalborg Kammermusikforening kan præsentere en bevægende aften med den franske strygekvartet.

8Quatourdiotima 1920X870
Se spilletider
DKK 225
Afholdt

Afholdes ikke denne dato
Som følge af genåbningsplanen må Musikkens Hus holde lukket til og med d. 5. maj. Herefter glæder vi os meget til at slå dørene op for jer alle igen!

Desværre betyder det også, at dette arrangement ikke kan afholdes på den planlagte dato. Vi er netop nu ved at undersøge, om arrangementet udsættes eller aflyses, og alle billethavere vil hurtigst muligt modtage direkte besked via mail.  Vi beklager den skuffelse, som vores midlertidige lukning medfører, men det vigtigste er naturligvis, at vi lytter til myndighederne og passer godt på hinanden.

Du kan læse mere om ændringer i forbindelse med COVID-19 her.

Tusind tak for din forståelse og på gensyn inden længe.

Om koncerten
Quatuor Diotima blev grundlagt i 1996 af fire studerende fra Conservatoire National Supérieure de Paris og har nu udviklet sig til en af de mest efterspurgte kvartetter på den internationale musikscene. De optræder på koncertsteder som Philharmonie og Konzerthaus i Berlin, Wigmore Hall i London og Wiener Konzerthaus, ligesom flere af deres talrige indspilninger har modtaget internationale priser.

Kvartettens varemærke er sammenstillingen af klassiske strygekvartetter med samtidsmusik - ud fra tanken om, at klassisk og nutidig musik vinder ved at opleves i lyset af hinanden. I aftenens koncert konfronteres strygekvartetter af romantikerne Schubert og Brahms med en ganske nyskrevet kvartet af den danske komponist Rune Glerup, der i øvrigt er født i Aalborg og stadig har familietilknytning til Aalborg og Nordjylland.

Glerup debuterede fra solistklassen ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2010, og hans musik er blevet spillet af ensembler som London Sinfonietta, Ensemble Intercontemporain, Radio-Sinfonieorchester Stuttgart og Athelas Sinfonietta, som han har været kunstnerisk konsulent for. 

”Der er noget utroligt befriende og smukt ved noget, der går rigtig galt, når den musikalske situation kammer over eller kortsluttes,” fortæller komponisten, som siden 2018 har undervist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Program
Franz Schubert: Strygekvartet nr. 6 i D dur, D 74
Rune Glerup: Strygekvartet nr. 2: ”Perhaps Thus The End” (2018)
Johannes Brahms: Strygekvartet nr. 2 I a mol, opus 51

Musikkens Kammerklub
Koncerten er en del af Musikkens Kammerklub. Meld dig ind i Musikkens Kammerklub, og få adgang til seks koncerter med 40% rabat. Det er dog ikke nødvendigt at være medlem for at købe billet til koncerten med Quatuor Diotima.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.