Paneldebat: Medierne, magten og demokratiet

Oplev Clement Kjersgaard udfordre chefredaktører på nogle af landets store dagblade: Niels Jespersen (Pio), Mikkel Andersson (Kontrast), Jakob Nielsen (Altinget) og Karl Erik Stougaard (Nordjyske).

DG Hjemmeisde2
Se spilletider
Afholdt

Om Jakob Nielsen
Chefredaktør på Altinget.dk og mm.dk. Har arbejdet som journalist siden 1998 og i mange år været ansat på Politiken. Både som korrespondent i Bruxelles og USA, som indlandsredaktør og som indlandsredaktør. I 2015 blev han redaktionschef for Politikens netavis og i 2017 blev han ansvarshavende chefredaktør for Altinget.dk. Han har desuden skrevet flere bøger - blandt andet en biografi om Helle Thorning Schmidt: Helle for magten i 2007.

Om Niels Jespersen
"Der er en stor og vigtig opgave i at sætte en socialdemokratisk dagsorden i et overvejende borgerligt mediebillede, hvor lønmodtagernes perspektiv spiller en alt for lille rolle, og hvor mediekritikken hurtigt kan blive for indspist,’’ Niels Jespersen.

39-årige Niels Jespersen er efter sommerferien i år tiltrådte som ny chefredaktør på netavisen Pio. Siden 2011 har han arbejdet som analytiker i Forsvaret sideløbende med sit virke som debattør og klummeskribent i aviser, radio og tv. Han er medlem af Socialdemokratiet. Sammen med journalist Mikkel Andersson har han skrevet bogen ’Eksperimentet, der slog fejl - Status over 35 års dansk asylpolitik’. Han har desuden været udsendt som soldat i Afghanistan.

Om Mikkel Andersson
Chefredaktør på Kontrast – Danmarks borgerlige medie, uddannet journalist, debattør og satiriker. Han har tidligere været klummeskribent for Politiken og anmelder for Jyllands-Posten og har siden 2015 været tilknyttet Berlingske som kommentator, anmelder og journalist. Andersson har desuden været vært på mediemagasinet Q&A på Radio24syv, og han var i 2010 med til at grundlægge den satiriske netavis RokokoPosten.

Om Karl Erik Stougaard
Det er et stort privilegium for mig at skulle overtage det publicistiske ansvar for et af Danmarks største og længst eksisterende mediehuse”, Karl Erik Stougaard.

Chefredaktør Det Nordjyske Mediehus, fhv. chefredaktør på Egmont-magasinet Euroman, fhv. redaktionschef på politiken.dk, fhv. nyhedsredaktør og korrespondent i Washington D.C. for Berlingske Tidende, han dækkede afslutningsvis valget i 2008, hvor Barack Obamablev præsident, han har desuden arbejdet for Jyllands-Posten, Politiken og været chefredaktør på BT. Stougaard er desuden forfatter og uddannet journalist.

Om Demokratiets Genklang
I løbet af de to dage Demokratiets Genklang varer, vil der være minikoncerter og talks med Pernille Rosendahl, Lydmor, Teitur, Nana Jacobi og solister fra Aalborg Symfoniorkester.

Der vil være kunstudstillinger af Peter Max-Jacobsen, Noelia Mora Solvez, Kamilla Mez, Jens Galschiøt, PixlArt, Paula Kaniewska, Bit Vejle og Museum for Papirkunst. Kristian von Hornsleth maler live.

Du kan møde det bæredygtige tøjmærke ELSK og købe en unik t-shirt til minde om det ansvar vi alle har for demokratiet, for klimaet og for fremtiden.

Køb t-shirten her – sælges i et begrænset oplag.

Se hele programmet for Demokraties Genklang her

Vil du være med i debatten?
Stil dit spørgsmål til paneldeltagerne på Facebook, Twitter eller send en e-mail til Genklang@musikkenshus.dk.

Clement Kjersgaard er moderator og han vil løbende tage publikums spørgsmål op og udfordre paneldeltagerne. Ordet er dit!

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.