Vi har på baggrund af den nationale og globale coronakrise igen sat tre af Danmarks skarpeste og mest populære iagttagere i stævne. Og denne gang bedt dem - fra hver deres udgangspunkt - at kaste sig ud i en fælles samtale om, hvad coronakrisen lærte os - som nation, samfund, borgere og som mennesker? Hvis overhovedet noget?
De tre herrer udgiver til efteråret den nye bog 'Samtalekur', der bl.a. handler om samtalens nødvendighed for individer og samfund. De vil på aftenen blive udfordret på vigtige og essentielle spørgsmål, etiske og moralske dilemmaer samt krydse klinger i relation til emner som:
- Værdien af et menneskeliv - det længst mulige vs. bedst mulige liv
- Epidemier på godt og ondt
- Økonomiske, politiske, naturvidenskabelige, sociale, kulturelle, sundhedsmæssige og filosofiske vinkler på coronakrisen
- Samfundssind? - tillid og oplysning eller frygt og politisk kontrol?
- Verdens fremtid – er den forudsigelig?
- Individ kontra fællesskab - overlevelsestrang kontra solidaritet
Tre af Danmarks skarpeste og mest populære iagttagere, Tor Nørretranders, Rane Willerslev og Svend Brinkmann diskuterer coronakrisens vigtigste perspektiver og erfaringer.
På aftenen bindes det stærke trekløver sammen af Frederik Lindhardt - akkurat som på de tre herrers forrige turné sammen. Men denne gang med nye drejninger, hemmelige indslag og en række benspænd.
Om Svend Brinkmann
Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række samfundskritiske bøger - herunder bestseller-trilogien 'Stå fast', 'Ståsteder' og 'Gå glip'. Aktuelt forsker han bl.a. i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg og lykke som psykologiske og kulturelle fænomener.
Om Tor Nørretranders
Tor Nørretranders er faglitterær forfatter og har i sine bøger primært beskæftiget sig med hvad det vil sige at være menneske. Tor skriver om alt fra naturvidenskabens rolle i den moderne kultur, over miljøproblemer, krig og fred, til fremtiden, kreativiteten, troens betydning, og hvad vi skal have at spise. Forfatter til en lang række bøger - heriblandt 'Det udelelige', 'Mærk verden', 'Det generøse menneske', 'Vær nær', 'Se frem' og senest 'Samfundsglæde'.
Om Rane Willerslev
Rane Willerslev er museumsdirektør og tidligere professor i social antropologi. Desuden tidligere direktør for Kulturhistorisk Museum i Oslo og leder af De Etnografiske Samlinger på Moesgaard Museum. Han blev ph.d. fra Cambridge University, har været på talrige ekspeditioner i Sibirien og er mangeårigt medlem af Eventyrernes Klub. Forfatter til bl.a. 'På flugt i Sibirien', 'Tænk vildt' og 'Rygrad og rummelighed'.
Om Frederik Lindhardt
Frederik Lindhardt er medstifter af digital-læringsvirksomheden Virtio, cand.mag. i retorik og har bundet samtalerne i 'Det, som du ikke forstår, gør dig klogere' og 'Samtalekur sammen'. Han er desuden skribent inden for emnerne tech, retorik og læring samt moderator på flere events. Frederik Lindhardt er også foredragsholder og forfatter til bøgerne 'Lidt af far' og 'Doktor Hansen har set sin sidste patient'.