Demenskor

Også dette forår kan demensramte og deres familie og venner tage del i Demenskoret og det helt særlige fællesskab om musikken. Som følge af COVID-19 streames forårets Demenskor i marts, april og maj, og tilbuddet er som altid ganske gratis.

MH Demenskor 1920X870px
Se spilletider
Afholdt

Klik her for at gå til Demenskor på YouTube

Koret startede i 2017 i et samarbejde mellem Alzheimerforeningen, Musikkens Hus og musikterapiuddannelsen på Aalborg Universitet.

Studerende på musikterapiuddannelsen står for musikken som en integreret del af deres undervisning, og i små hold skiftes de til at lave stemmeopvarmning, synge og akkompagnere. Ud fra sangønsker, der er indsamlet i Demenskorets ønskekasse, sammensætter de et program på 30-40 minutter og gør selvfølgelig plads til en kaffepause undervejs.

Demenskoret giver de studerende mulighed for at øve sig i at synge for, akkompagnere og præsentere musikken, og ikke mindst giver det demensramte og deres familie og venner mulighed for at mødes om musikken og med andre i samme situation.

Gang på gang ser vi, hvordan musikken går ind og giver gode oplevelser og et særligt fællesskab. Fællessang giver ilt til hjernen og bevægelse af krop og sind. Det er ganske enkelt skønne kulturvitaminer at få med sig.

Vi ville selvfølgelig helst kunne samles fysisk i Musikkens Hus, men for at holde stemmerne i gang her i coronatiden vil sangen i stedet blive streamet. På den måde bliver det muligt at synge med hjemmefra og på afstand være en del af fællesskabet.

Målet med streamingen er at holde fast i de gode oplevelser, og vi vil gøre vores bedste for at give jer en dejlig eftermiddag hjemme i stuen.

Klik her for at gå til Demenskor på YouTube

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.