Børnerettigheder & Ballerina Bulldog

Til Demokratiets Genklang den 5.-6. september har børn og unge mulighed for gennem kreative papirklip, magiske fortællinger og inspirerende samtaler at lære om deres rettigheder og at stå ved dem, de er.

DG Hjemmeisde Ballerina5
Se spilletider
Afholdt

En ballerina; helt fin og skrøbelig udenpå, der danser sig gennem livet med selvsikkerhed og styrke indeni. En styrke hun bærer med sig i sine ”power tools”. Papirkunstner Bit Vejle vil med papirsklip og fortællingen om Ballerina Bulldog lære børn og unge at stå ved sig selv og tage ansvar for deres egen dans gennem livet.

Turen starter på Musikkens Plads til udstillingen om FN’s verdensmål og fortsætter derefter ind i Musikkens Hus, gennem Ballerina Bulldogs ballerinaskov og ind i Intimsalen. Her vil de opdage at de befinder sig i Fundamentet – lige under Limfjorden. Og netop Limfjorden har dannet rammerne for Musikkens Hus' arkitektur: De bølgede lys på Musikkens Plads, der førte dem til den bølgede hovedindgang, orgelet i koncertsalen, trappen i foyeren – og helt ind til Intimsalen: Amøberne på væggen. Designet minder os om vores ansvar. Ansvaret for miljøet. Ansvaret for klimaet. Ansvaret for os selv og hinanden. 

I løbet af rejsen vil de unge med hjælp fra papirkunstner Bit Vejle og Ung Aalborg lære om deres ansvar, rettigheder, hvordan vi taler til hinanden online og at stå ved sig selv.

Arrangementet afsluttes med en workshop, hvor de unge får lov at tegne deres eget power tool på en ”amøbe”, sætte en magnet på og tage den med hjem, som deres eget bæredygtige kunstværk, der vil minde dem om, hvem de er, og hvordan de taler til andre på de sociale medier.

Om Demokratiets Genklang
I løbet af de to dage Demokratiets Genklang varer, vil der være minikoncerter og talks med Pernille Rosendahl, Lydmor, Teitur, Nana Jacobi og solister fra Aalborg Symfoniorkester.

Der vil være kunstudstillinger af Peter Max-Jacobsen, Noelia Mora Solvez, Kamilla Mez, Jens Galschiøt, PixlArt, Paula Kaniewska, Bit Vejle og Museum for Papirkunst. Kristian von Hornsleth maler live.

Du kan møde det bæredygtige tøjmærke ELSK og købe en unik t-shirt til minde om det ansvar vi alle har for demokratiet, for klimaet og for fremtiden.

Køb t-shirten her – sælges i et begrænset oplag.

Se hele programmet for Demokraties Genklang her

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Play
Accepter venligst marketingscookies for at se denne video Klik her for at åbne cookievælger.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.