Berliner Philharmoniker

Til efteråret står den på klassisk musik af højeste karat, når Berliner Philharmoniker går på scenen i Koncertsalen. Det er første gang siden 1940, at det verdensberømte symfoniorkester gæster Aalborg. 

MH 1690X1250 (16)
Se spilletider
DKK 480 - 930
Afholdt

Berliner Philharmoniker er et symfoniorkester fra Berlin og betragtes som et af de absolut fineste orkestre i verden. I 1882 blev Berliner Philharmoniker grundlagt af musikere fra Benjamin Bilses Kapel. De første år var præget af store vanskeligheder, indtil koncert-agenten Hermann Wolff tog over og hyrede tidens dengang fremmeste dirigent Hans Guido von Bülow som leder. Herefter steg orkestrets popularitet hurtigt med opførelser af de fornemste dirigenter såvel som komponister.

I 1955 overtog Herbert von Karajan stafetten som chefdirigent. Han udviklede en unik lydæstetik, hvilket for alvor gjorde orkestret verdensberømt. Udover Hans Guido von Bülow og Herbert von Karajan har legender som Wilhelm Furtwängler og Claudio Abbado stået i spidsen for Berliner Philharmoniker, mens komponister som Brahms, Grieg og Mahler også har optrådt med orkestret, der i dag har imponerende 139 år på bagen. Gennem hundredvis af pladeindspilninger har Berliner Philharmoniker om nogen være med til at udbrede den klassiske musik til publikum verden over, og med denne arv er det altså kun de bedste musikere, der får mulighed for at blive en del af dette storslåede orkester.

Aftenens dirigent
Siden 2019 har Kirill Petrenko ageret chefdirigent i Berliner Philharmoniker, hvis repertoire blandt andet tæller klassisk-romantisk og russisk musik. Et væsentligt element, som Kirill Petrenko har tilført orkestret, er det såkaldte Berliner Philharmoniker-uddannelsesprogram, hvilket har formået at få udbredt orkestrets musik til nye publikummer.

Program
Felix Mendelssohn Bartholdy - Symfoni nr. 3, a-mol, op. 56 “Den skotske”
Dmitrij Sjostakovitj - Symfoni nr. 10, e-mol, op. 93

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.