Åbning af FN’s Verdensmålsudstilling

Indvielse af udstillingen om FN’s 17 verdensmål på Musikkens Plads sammen med FN-Forbundet og Life Exhibitions. Udstillingen består af store fotoværker af den franske stjernefotograf Yann Arthus-Bertrand og har til formål at gøre omverdenen klogere på verdensmålene.

DG Hjemmeisde 5
Se spilletider
Afholdt

Om udstillingen
Udstillingen ”Verdensmål på plakaten” ridser op, hvad det er for en verden, vi kan have i år 2030, hvis vi lever op til de mål, som alle FN’s medlemslande, og dermed også Danmark, har skrevet under på. En verden uden fattigdom og sult, hvor der er mindre ulighed, hvor vores byer er bæredygtige, og hvor vi bevarer Jordens naturlige mangfoldighed og bremser klimakatastroferne.

Udstillingen tager udgangspunkt i den anmelderroste bog 2030 NOW, som Life Exhibitions står bag. Bogens og udstillingens tekster er skrevet af forfatter og journalist Susanne Sayers. Billederne, der illustrerer de 17 mål er taget af Arthus-Bertrand, der skabte verdenssuccessen ’Jorden set fra Himmelen’. Billederne indgår også i en plakatudstilling, der i 2020 blev udsendt gratis til alle folkeskoler, erhvervsskoler og gymnasier i Danmark.

Om Thomas Kastrup-Larsen
Thomas Kastrup-Larsen er borgmester i Aalborg Kommune, valgt for Socialdemokraterne. Han er uddannet i Politik & Administration fra Aalborg Universitet, og før han blev valgt som rådmand og borgmester, arbejdede han for AOF i Aalborg

Om Rasmus Prehn
Rasmus Prehn er minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Fra 2006 var han videnskabs- og forskningsordfører, fra 2011 transportordfører og i 2019 minister for udviklingssamarbejde.

Om Demokratiets Genklang
I løbet af de to dage Demokratiets Genklang varer, vil der være minikoncerter og talks med Pernille Rosendahl, Lydmor, Teitur, Nana Jacobi og solister fra Aalborg Symfoniorkester.

Der vil være kunstudstillinger af Peter Max-Jacobsen, Noelia Mora Solvez, Kamilla Mez, Jens Galschiøt, PixlArt, Paula Kaniewska, Bit Vejle og Museum for Papirkunst. Kristian von Hornsleth maler live.

Du kan møde det bæredygtige tøjmærke ELSK og købe en unik t-shirt til minde om det ansvar vi alle har for demokratiet, for klimaet og for fremtiden.

Køb t-shirten her – sælges i et begrænset oplag.

Se hele programmet for Demokraties Genklang her

Vil du være med i debatten?
Stil dit spørgsmål til paneldeltagerne på Facebook, Twitter eller send en e-mail til Genklang@musikkenshus.dk.

Clement Kjersgaard er moderator og han vil løbende tage publikums spørgsmål op og udfordre paneldeltagerne. Ordet er dit!

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.