Wiener Sängerknaben

mh_wiener_sangerknaben.jpg
22. marts 2020 kl. 20:00
Dkk. (1) 375,- (2) 275,- (3) 150,- inkl. gebyr

Aflyst grundet coronavirus

Som følge af situationen med COVID-19 aflyser eller flytter vi alle arrangementer i Musikkens Hus til og med (foreløbigt) 27. marts.

Koncerten med østrigske Wiener Sängerknaben er desværre aflyst, og alle billethavere har fået direkte besked på mail.

Vi arbejder på at arrangere en ny koncert ude i fremtiden og anbefaler, at du tilmelder dig Musikkens Hus’ nyhedsbrev, hvis du ikke allerede har gjort det. I så fald får du besked i indbakken om en eventuel ny koncert.

Om koncerten

Wiens Drengekor er ét af verdens ældste og mest anerkendte drengekor. Koret består af drenge i alderen 9 - 14 år, og på søndage optræder de med medlemmer fra henholdsvis Wiener Philharmonikerne og Wiens Statsopera kor i Wiens Kejserlige Kapel. Det har de gjort siden 1498, og siden 1926 har Wien sendt 2.482 drengekor på hele 1.000 turneer i 97 forskellige lande.

De har udgivet 43 plader, 55 singler, 128 LP’er og 150 CD’er og optræder hvert år på turne for begejstrede publikummer overalt i Europa, Asien, Australien og Amerika.

Korets repertoire inddrager alt fra middelalder- til moderne musik, men motet og lieder udgør grundstenen sammen med korets egne arrangementer af musik fra Wien.

Nu giver de koncert i Musikkens Hus sammen med Aalborg Symfoniorkester. 

Om dirigenten

Italienske Manolo Cagnin er født og opvokset i Treviso. Han har selv spillet violin fra barnsben og uddannet sig til dirigent i Leipzig, hvor han blandt andet var assistent på Gewandhaus Orkestrets “La Tragédie de Carmen”.

I 2008 tiltrådte han som dirigent for Wiener Sängerknaben. Han udtaler selv, at ”drengene besidder karakter og gejst. Det afspejler sig i den måde, de laver musik på. Børnene lærer af mig og jeg lærer af dem.”Cagnin gør en dyd ud af at matche værker med drengenes personligheder og stemmer.

MÅNEDENS MUST HEAR 

'Månedens Must Hear' er vores anbefaling af en koncert, du ikke må gå glip af. Denne måned anbefaler vi dig at opleve Wiener Sängerknaben, for som korets dirigent, Manolo Cagnin, udtaler:

”Musik er en gave. Som musikere er vi forpligtede til at give den gave videre. Vi ønsker at give publikum et smil på læben.” Og det er præcis, hvad koret gør - glæd dig!

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.