Vendsyssel Festival Åbningskoncert

Vendsyssel Festival fejrer sin 50. sæson med en festlig åbningskoncert med Aalborg Symfoniorkester og solister fra den internationale elite under ledelse af dirigent Michael Sanderling i Musikkens Hus.
vendsyssels_mh_ny.jpg
28. juni 2020 kl. 19:30
Dkk. (1) 300,- (2) 250,- (3) 200,- inkl. billetgebyr Varighed: Ca. 80 minutter

Aflyst grundet coronavirus

Som følge af situationen med COVID-19 aflyser vi en række arrangementer i Musikkens Hus. Det gælder også Vendsyssel Festival Åbningskoncert med Aalborg Symfoniorkester, og alle billethavere har fået direkte besked på mail.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Musikkens Hus på info@musikkenshus.dk. Vi løber ekstra stærkt i disse dage, men svarer så hurtigt, som vi overhovedet kan.

Tak for din forståelse.

Om koncerten

Vendsyssel Festival blev skabt af en kreds af organister og turistfolk i Vendsyssel i 1970, og er i dag Skandinaviens største klassiske musikarrangement med ca. 60 koncerter fordelt på 40 forskellige koncertsteder i landsdelen hver sommer. Kaj Nørholms Fanfare lød første gang ved åbningskoncerten i 1975 og fulgte festivalen de næste 10 år.

Richard Strauss’ Till Eulenspiegel – et af Strauss’ mest kendte værker – er et virtuost tonedigt for orkester skrevet med en kalejdoskopisk orkestrering og farverige dissonanser – et magisk værk over den frække Till Eulenspiegels meritter. 

Mozarts ikoniske Klaverkoncert nr. 21 med norske Christian Ihle Hadland ved flyglet slutter sig til aftenens lette og muntre stemning, men også med tragisk dybde og atmosfære med den smukke andante i anden sats (Elvira Madigan). 

I Johannes Brahms’ berømte Dobbeltkoncert for violin og cello får vi efter pausen endnu to stjernesolister, hvis instrumenter fletter sig tæt sammen i en dialog med hinanden og orkestret – lyrisk ekspressiv i adagioen og med nerve i finalen.

Program 

Kaj Nørholm: Fanfare
Richard Strauss: Till Eulenspiegels Lustige Streiche
W.A. Mozart: Klaverkoncert nr. 21 i C-dur
Johannes Brahms: Dobbeltkoncert for violin, cello og orkester i a-mol

Medvirkende

Michael Sanderling, dirigent
Katrine Gislinge, klaver
Benjamin Schmid, violin
Andreas Brantelid, cello
Aalborg Symfoniorkester 

Et samarbejde mellem Vendsyssel Festivals Styrelse, Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus.

VF_forside 2020

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.