Sigurd fortæller om Genforeningen ’and all that jazz’

Sigurd Barrett er efterhånden blevet en fast del af børneprogrammet i Musikkens Hus. Nu går han i anledning af 100-året for Genforeningen på scenen i Koncertsalen med en jazzkoncert for voksne, som helt i Barretts ånd krydres med fortællinger, der formidler historien om Sønderjyllands genforening med Danmark.
mh_1920x870px.png (8)
26. april 2020 kl. 15:00
Dkk. 200,- inkl. billetgebyr Varighed: Ca. 2 x 45 minutter Målgruppe: Voksne

Flyttes grundet coronavirus

Som følge af situationen med COVID-19 aflyser eller flytter vi en række arrangementer i Musikkens Hus.

Vi arbejder lige nu på at finde en ny dato til Sigurd fortæller om Genforeningen 'and all that jazz'. Alle billethavere vil få direkte besked på mail.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Musikkens Hus på info@musikkenshus.dk. Vi løber ekstra stærkt i disse dage, men svarer så hurtigt, som vi overhovedet kan.

Tak for din forståelse.

 

Om koncerten

Glæd dig til denne jazzkoncert, hvor Sigurd Barrett og hans to medmusikere i trioen, fortæller om og spiller de sange og melodier, der knytter sig til tiden omkring Sønderjyllands genforening med Danmark – nemlig 1920’erne.

Markering af 100 året for Sønderjyllands genforening med Danmark

I 2020 markerer vi 100-året for Genforeningen. Indtil 1920 var området syd for Kolding en del af Tyskland og præget af nationale konflikter. Men i 1920 resulterede en internationalt overvåget folkeafstemning i, at den daværende grænse blev flyttet 50 km sydpå, hvor den ligger i dag. Dermed blev Sønderjylland genforenet med Danmark. Det blev fejret i hele landet, hvilket man den dag i dag kan se fysiske beviser på over hele landet i form af 584 genforeningssten. Langt de fleste blev rejst af lokale for egne midler.

Mentale grænser åbnes

Den geografiske grænse har ikke rykket sig siden 1920, men mentalt har vores grænser rykket sig: Siden Genforeningen er det lykkedes danskere og tyskere i grænselandet at finde sammen trods store modsætninger. Forskelligheden blev en styrke, fordi der blev udvist imødekommenhed, respekt og forståelse.

Det danske mindretal syd for grænsen og det tyske mindretal

i Sønderjylland holder fast i deres nationale identiteter samtidig med, at de lever som en del af flertalsbefolkningerne. At kunne være forskellig og dog fælles er en afgørende for udsætning for demokratiet. Derfor er fortællingen om Genforeningen så aktuel i dag. Ved at markere 100-året husker vi hinanden på, at kulturforskelle og ’dem’ og ’os’ kan vendes til et ’vi’.

Speciale i historiske fortællinger

Sigurd er cand. phil i musikvidenskab fra Aarhus Universitet og har lavet mere end 250 tv-programmer hos DR og udgivet mere end 40 børnebøger og 30 cd’er. De fleste af dem er formidlingsprojekter om emner som klassisk musik, big band jazz, bibelhistorier, danmarkshistorie, kongerækken, Luther, nordisk mytologi, græsk mytologi m.v. I alt har Sigurd solgt mere end 500.000 bøger, og hans koncerter er velbesøgte landet over.

Besætning

Eskild Dohn, guitar, trompet, vokal m.fl.
Sigurd Barrett, vokal og piano
Mikkel Riber, bassist 

Målgruppe: Voksne

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.