Sara Omar

mh_omarlise_1920x870.png
22. november 2020 kl. 20:00
Dkk. (1) 335,- (2) 310,- (3) 275,- inkl. billetgebyr Varighed: Ca. 2x40 minutter

Foredraget er aflyst

Vi må med stor beklagelse meddele, at foredraget med Sara Omar og Lise Rønne aflyses.

Alle billethavere er blevet kontaktet direkte med information om refundering.

Vi beklager den skuffelse, som aflysningen måtte medføre, og vi sætter stor pris på den enorme forståelse, som vi mødes af hos jer gæster.

Tusind tak for det og på gensyn.

Om foredraget 

Ambitionerne er høje, når den prisvindende bestsellerforfatter Sara Omar besøger Musikkens Hus i Aalborg. I samtale med Lise Rønne sætter hun stærke emner på dagsordenen, fordi hun ønsker at inspirere publikum til at engagere sig i verden.

Med sine uafrystelige romaner har Sara Omar allerede sat gang i samtaler landet over. Nu drager hun selv ud og samtaler om de emner, som ligger hende på sinde: Misbrug, incest, glædesægteskab, flugt, frihed, kulturforskelle, religion, uddannelse, integration, menneskerettigheder m.v.

Igennem aftenen vil jeg prøve at få folk til at smide deres angst og begynde at tænke, at de er en del af verden, og verden er en del af dem, og derfor kan de være med til at give frihed, retfærdighed og respekt til andre. For det fortjener alle,” siger Sara Omar og fortsætter:
Det er mit håb at sætte fokus på mange af temaerne, som mine bøger skildrer, herunder den stærke vilje som ethvert menneske er i besiddelse af. At livet leves på trods af elendigheder. At kampen for skabelsen af et frit liv er den hårdeste, men mest betydningsfulde indre kamp. Og dele af min mission går også ud på at vise, at der er et liv på den anden side, når man har frigjort sig.

Sara Omar får stærkt selskab og medspil af tv-værten Lise Rønne, der foruden at være en empatisk samtalepartner har en passion for litteratur – hvorfor hun er begyndt at studere litteratur ved Københavns Universitet.  

Sara er mindblowing på en scene. Hun er et hav af fortællinger og erfaringer og således et sjældent interessant menneske at være i rum med. Hun har en mission og nogle stærke budskaber, som hun brænder for at få ud over scenekanten. Jeg forventer, at publikum vil gå derfra med en totaloplevelse af følelser, farver, fortællinger og ikke mindst med masser af eftertanke,” siger Lise Rønne. 

Sara Omar udgav i 2017 ’Dødevaskeren’ og fulgte i 2019 op med ’Skyggedanseren’. Begge romaner kredser om den unge kurdiske kvinde, Frmesk, der bliver udsat for fysisk og psykisk overlast i både sit hjemland og lande langt mod nord, efter hun er flygtet i håb om at finde et nyt og frit liv. Begge Sara Omars romaner har toppet bestsellerlisterne og modtaget en regn af anmelderstjerner. 

Hun blev kåret som Årets Kvinde af Magasinet ELLE og er blevet udråbt som Månedens forfatter flere måneder i træk. Desuden har Sara Omar modtaget en lang række priser for sit forfatterskab og sin rolle i den offentlige debat, herunder Læsernes Bogpris 2018, Menneskerettighedsprisen 2019 og De Gyldne Laurbær 2019.

Sara Omar vil i forbindelse med sin optrædener signere bøger.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.