Mathias Heise

Oplev den unge fremadstormende jazzstjerne Mathias Heise i en trio, der hylder mundharpekoryfæet Toots Thielemans i Musikkens Hus i Aalborg. Koncerten er en del af vores poplære fællesskab Musikkens Jazzklub.
mh_heise_1920x870.jpg
26. november 2020 kl. 20:00
Dkk. 200,- inkl. billetgebyr Varighed: Ca. 1x75 minutter Unummererede siddepladser

information til billethavere

Alle skal føle sig trygge ved at besøge Musikkens Hus, og ved alle arrangementer følger vi naturligvis myndighedernes aktuelle retningslinjer.

For at holde ekstra god afstand mellem alle vores gæster har vi ændret en smule på stoleopsætningen i salen. Derfor gør vi opmærksom på, at pladserne ændres fra nummererede til unummererede. De oprindelige billetter er fortsat gyldige, og alle billethavere har fået direkte besked.

Vi beklager eventuelle gener, som ændringen måtte medføre, men det vigtigste er naturligvis, at vi lytter til myndighederne og passer godt på hinanden.

Du kan også læse mere om ændringer i forbindelse med corona/COVID-19 her.

Om koncerten

Når man siger “kromatisk mundharpe”, er der øjeblikkeligt én stjerne, der tændes på jazzens nattehimmel og sender sit gyldne lys ned på navnet Toots Thielemans. Toots smeltede igennem sin lange karriere og liv fuldstændigt sammen med sit instrument – blev ét med sin klang – og har vist generationer af musikelskere, hvad det lille instrument er i stand til, når det handler om at tale lige ind i hjertekulen på os alle.

Til ære for deres store instrumentale forbillede, har Mathias Heise og hans tidligere lærer, multi-instrumentalist og entertainer Jacob Venndt skabt en mindekoncert.­­ Koncerten er et elegant, sprudlende og nærværende bombardement af suveræn teknik og musikalsk kunnen og byder på highlights fra hele Toots’ karriere. Med på piano har de Pojken Flensborg.

Om Mathias Heise

Mathias har imed sin unge alder med , sine mange fornemme priser og flotte præstationer tiltrukket megen opmærksomhed omkring sit virtuose spil i både ind- og udland. Som 20-årig blev han i 2013 verdensmester i kromatisk mundharpe. I 2015 blev Mathias kåret som ‘Årets Nye Jazzstjerne’ i Danmark, og i 2016 modtog han ‘Kronprinsparrets Stjernedryspris’. I 2017 fik han den prestigefyldte ‘Ben Webster Prisen’ - som den yngste nogensinde - og her i 2019 er han nomineret til DMA Jazz i kategorien ‘Årets Danske Jazzudgivelse’ for sit album “The Beast” sammen med DR Big Band.

Om Jacob Venndt

Multi-instrumentalisten Jacb Venndt er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse med karakteren 12. Han er sponsoreret af det japanske mundharpefirma Suzuki og har med The Dixieland Gipsy Band spillet swingjazz i flere dele af verden og hele Danmark. Både som musiker og komponist har Venndt været en del af talrige teaterproduktioner. Han er desuden en gudsbenådet entertainer.

Om Pojken Flensborg

Pojken begyndte at spille klaver som 6-årig, men musikken fik først for alvor overtaget, da han i 1997 blev optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra han afsluttede sin uddannelse i 2003. Han har været kapelmester, komponist og musiker på en lang række forestillinger og i et utal af jazzsammenhænge. Han har desuden udgivet over 10 plader i eget navn og medvirket på flere.

Musikkens jazzklub

Koncerten er en del af Musikkens Jazzklub efteråret 2020, hvor du får 30% rabat på fire inkluderede koncerter samt en række andre fordele.

Koncerten er blevet til med støtte fra Gudrun og Palle Mørchs Mindefond.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.