Caroline Henderson

25 år efter at Caroline Henderson debuterede som solist med albummet ’Cinemataztic’, udsender hun sin første soloplade på dansk. Albummet ’Den danske sang’ udkommer d. 28. februar 2020, og i den forbindelse giver Caroline Henderson koncert i Musikkens Hus i Aalborg.
mh_carolinehenderson_1920x870px.jpg
16. april 2020 kl. 20:00
Dkk. 380,- inkl. billetgebyr Varighed: Ca. 2x45 minutter Nummererede siddepladser

Flyttes grundet coronavirus

Som følge af situationen med COVID-19 aflyser eller flytter vi en række arrangementer i Musikkens Hus.

Caroline Henderson er flyttet til 19. august, og alle billethavere har fået direkte besked på mail.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Musikkens Hus på info@musikkenshus.dk. Vi løber ekstra stærkt i disse dage, men svarer så hurtigt, som vi overhovedet kan.

Tak for din forståelse.

Om koncerten

’Den danske sang’ er en auditiv historie om livet som rejse, om at blive adopteret af et nyt land, om at lære et nyt sprog og forstå sig selv på ny gennem det fremmede. For Caroline Henderson har musikken spillet en kæmpe rolle i den proces, og på den nye plade har Caroline valgt at dykke ned i den danske sangskat og fortolke nogle betydningsfulde sange, som for hende har været en kærlig vejviser i det ukendte.

’Den danske sang’ er Caroline Hendersons tolvte soloalbum og altså det første på dansk. På albummet blandes et akustisk udtryk med et elektronisk. Nogle af fortolkningerne er helt barberet ned og har et lyrisk nordisk jazzpræg. Andre har beats eller kor og symfoniorkester med i arrangementerne, som tilsammen danner en mosaik af et album. 

Om Caroline Henderson

Caroline Henderson er født i Sverige af en svensk mor og en amerikansk far. Hun voksede op i Sverige, New York, Philadelphia og Paris, inden hun bogstavelig talt kom ind med firetoget, da hun i 1983 bosatte sig i Danmark med intentionen om et kortere ophold. Men så blev hun hængende og blev hurtigt en del af den danske musikscene. Som korsanger for Gnags i midten af firserne mødte hun Maria Bramsen. De to fik enorm succes med bandet Ray Dee Ohh, der fra 1989 hittede på dansk. Efter tre pladeudgivelser var Caroline Henderson imidlertid hooked på at stå på egne ben. I 1995 udgav hun soloalbummet Cinemataztic, som tog landet med storm og indbragte hende hele syv Danish Music Awards-priser.

Solokarrieren tog en drejning, da Caroline Henderson i 2003 begyndte at synge og udgive jazz, stadig på engelsk. Gennem jazzen udforskede hun sine egne afroamerikanske rødder og fik et stort, trofast publikum, mens hun bredte sig endnu mere: De seneste år har hun både skrevet og været initiativtager til andre typer af større projekter, senest med musikforestillingen ’Divaer i glas’. Den anmelderroste kabaret spillede i Tivoli Glassalen i efteråret 2019 og hyldede nogle af de store ikoniske divaer, der har optrådt i Danmark gennem tiderne.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.