Adrian Chandler og Concerto Copenhagen

Violinist Adrian Chandler gæster Musikkens Hus i selskab med orkestret Concerto Copenhagen. Sammen vil de opføre legende italiensk barokmusik i den stemningsfulde Intimsal.
mh_coco_1920x870px.png
27. april 2020 kl. 19:30
Dkk. 200,- inkl. billetgebyr Unummererede siddepladser

Aflyst grundet coronavirus

Som følge af situationen med COVID-19 aflyser vi en række arrangementer i Musikkens Hus. Det gælder også Adrian Chandler og Concerto Copenhagen. Alle billethavere har fået direkte besked på mail.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Musikkens Hus på info@musikkenshus.dk. Vi løber ekstra stærkt i disse dage, men svarer så hurtigt, som vi overhovedet kan.

Tak for din forståelse.

Om koncerten

Den engelske violinist Adrian Chandler regnes for én af de førende fortolkere af italiensk barokmusik. Allerede som studerende ved Royal College of Music i London skabte han sit eget ensemble, La Serenissima, som han har turneret og indspillet en lang række CD’er med til stor anerkendelse. 

Adrian Chandler har desuden brugt et treårigt forskningsstipendium på forskning i udviklingen af den norditalienske violinkoncert mellem 1690 og 1740. En periode, hvor der skete store fremskridt i violinteknikken, og hvor Italien var førende, og nye musikalske former opstod – herunder særligt solokoncerten, som blev perfektioneret af Antonio Vivaldi. 

Foruden Vivaldi fostrede Italien adskillige andre komponister med et stort talent, som siden ufortjent er gået i glemmebogen, men som Chandler nu har bragt frem i lyset. 

Concerto Copenhagen, som har spillet flere gange i Aalborg Kammermusikforening under deres daglige leder, Lars Ulrik Mortensen, sætter i tæt samarbejde med Adrian Chandler fokus på den periode og de komponister, hvis musik Chandler er den absolut førende ekspert i. Først og fremmest Vivaldi, flankeret af nogle af hans bedste og fineste samtidige: Grigori, Dall’Abaco og Brescianello. 

Chandler er både ensembleleder og solist – alene og i legende, inspireret samspil med CoCos egne dygtige solister.

Program

”De virtuose italienere”
Antonio Vivaldi: Koncert for 2 violiner og 2 celli i g dur, RV 575
Giovanni Lorenzo Gregori: Concerto grosso IX i g mol, opus 2
Evaristo Felice dall’Abaco: Koncert V for strygere i B dur, opus 5
Antonio Vivaldi: Koncert for 2 violiner i G dur, RV 516
Antonio Vivaldi: Koncert for 2 violiner og 2 celli i D dur, RV 564
Giuseppe Antonio Brescianello: Violinkoncert i G dur
Antonio Vivaldi: Koncert for 2 violiner i D dur, RV 513

Musikkens Kammerklub

Koncerten er en del af Musikkens Kammerklub, hvor du får 40% rabat på seks inkluderede koncerter samt en række andre fordele. 

Læs mere her. 

Kammer Musik Logo Tekst Ny Copy

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.