Nuria Rial og Ensemble Zimmermann

Oplev en stemme i Musikkens Hus, der er verdensberømt for sin lyse klang og smidige virtuositet: Den catalanske sopran, Nuria Rial, i hendes kernerepertoire sammen med det danske specialensemble for tidlig musik, Ensemble Zimmermann.
mh_emsemblezimmerman_1920x870px.jpg
20. marts 2019 kl. 19:30
DKK. 200,- inkl. gebyr. NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000.

Den catalanske sopran Nurial Rial er en sand verdensstjerne inden for feltet tidlig musik. Med sin lyse, ekstremt smidige stemme mestrer hun det virtuose og lyrisk inderlige i samme grad.

Hun arbejder sammen med de mest prominente ensembler som f. eks. Concerto Köln, The English Concert, Il Giardino Armonico, Les Musiciens de Louvre, og dirigenter som Sir John Elliot Gardiner, René Jacobs, Neville Marriner, Gustav Leonhardt og Ivan Fischer. Hun har optrådt i de store europæiske operahuse i roller som Pamina i Tryllefløjten, Euridice i Monteverdis L’Orfeo, men har også vakt opsigt i nutidige operaroller, f. eks. i Osvaldo Golijovs Ainadamar.

Hun har indspillet en lang række prisvindende CD’er på labels som Harmonia Mundi og Sony Classical, med hvem hun har en eksklusivkontrakt. 

Ensemble Zimmermann blev grundlagt i 2001 af en gruppe musikere, der ønskede at skabe et forum for tidlig musik fremført på historiske instrumenter. Ensemblet består i dag udelukkende af professionelle musikere med speciale i tidlig musik, som kommer fra det meste af Europa.

Ensemblet har hentet sit navn fra Das Zimmermannisches Caffe-Haus, det kaffehus i Leipzig, hvor J.S. Bach holdt frikvarter fra sine kirkelige forpligtelser og gav hyppige koncerter med sit eget orkester, Collegium Musicum. Ensemble Zimmermanns kunstneriske leder er cembalisten og organisten Lars Colding Wolf, Aalborg.

Program

Italienske arier af bl.a. Claudio Monteverdi, Tarquinio Merula, Giulio Caccini, og intrumentalmusik af Antonio Vivaldi m.fl. Fuldstændigt program oplyses senere.

Medvirkende

Nuria Rial, sopran

Ensemble Zimmermann under ledelse af Lars Colding Wolf

Arrangeret i samarbejde med Aalborg Kammermusikforening

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.