Netrebko & Eyvazov

Det er yderst sjældent, at en kunstner formår at bryde grænserne for klassisk musikstandard og opnå anerkendelse fra den bredere verden, men Anna Netrebko har opnået det og meget mere. Når hun gæster Musikkens Hus i Aalborg akkompagneres hun af Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Michelangelo Mazza.
mh5_netrebko_1920x870px.jpg
15. juni 2019 kl. 19:30
Dkk. (1) 1000,- (2) 800,- (3) 600,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Gennem hendes karriere, der spænder over de seneste 15 år, har Anna Netrebko, ud over at forføre den klassiske scene med skønheden i hendes stemme, hendes fantastiske vokalkontrol og højeste musikalitet, opnået status som et internationalt ikon inden for operaverdenen.

Anna Netrebkos karisma og scenetilstedeværelse er lige så berømt som hendes musikalitet, og det er blandt andet derfor, at hun som den eneste operasanger har optrådt på Time Magazines årlige liste over verdens mest indflydelsesrige personer.

Med sig denne aften har hun hendes mand – den dramatiske tenor Yusif Eyvazov og dirigent Michelangelo Mazza. 

Om Anna Netrebko

Netrebkos store gennembrud kom på det teater, hvor sopranen havde gjort rent, da hun som 22-årig sang Susanna i Figaros bryllup i 1994. Otte år senere debuterede Anna Netrebko på The Met i New York i Prokofievs 'Krig og fred' - en opera, som hun også har fremført i Royal Opera House i London, La Scala i Milano og Teatro Real i Madrid.

Af store roller har den russiske stjernesopran spillet Mimi i 'La Boheme', to gange Julie i både Bellinis og Gounods operaer baseret på Shakespeares 'Romeo og Julie', Donna Anna i Mozarts 'Don Giovanni' samt hovedrollerne i Donizettis 'Lucia di Lammernoor', Massenets 'Manon' og Verdis 'La Traviata'.

I Europa kom Anna Netrebkos afgørende gennembrud i 2002 som Donna Anna i Wolfgang Amadeus Mozarts Don Giovanni på festspillene i Salzburg. Efter Giuseppe Verdis La Traviata - her sammen med Rolando Villazón – i 2005 blev hun den mest feterede sangerinde siden Maria Callas.

Om Yusif Eyvazov

Yusif Eyvazov har gennem de seneste år haft en lang række vigtige debuter hos de verdensberømte operahuse. Tenoren spillede rollen som Canio i Los Angeles Operas produktion af I Pagliacci udført af Plácido Domingo, lavede sine første optrædener på Metropolitan Opera og Wiener Staatsoper og debuterede både i Paris Opera og på Staatsoper Berlin som Manrico i Il Trovatore. Hans Salzburg Festival-debut fandt sted sommeren 2016, som Des Grieux i Manon Lescaut. På koncertscenen sang han i Parma under ledelse af Marco Boemi med et program med værker af Verdi og Puccini i samarbejde med Riccardo Muti i december og afholdt en stor koncerttur gennem hele Asien sammen med Anna Netrebko i foråret 2016.

Yusif Eyvazov har desuden udført Turiddu i Cavalleria Rusticana ved Teatro Filarmonico til Verona Opera Festival og Radames i Aida med Teatro dell'Opera di Roma. Eyvazov sang Verdi's Requiem på Auditorium di Milano med LaVerdi Symfoniorkester og også en recital på Palau de la Música Catalana i Barcelona sammen med Anna Netrebko, som blev ledet af Massimo Zanetti.

Eyvazovs repertoire omfatter Alfredos rolle i "La Traviata", Cavaradossi i "Tosca", Renato des Grieux i "Manon Lescaut", Kalaf i "Turandot", Andrea Chenier i "Andrea Chenier", Rodolfo i "La Boheme ", Don Carlos i" Don Carlos "og mange andre.

Medvirkende

Anna Netrebko, sopran
Yusif Eyvazov, tenor
Michelangelo Mazza, dirigent

Program

Brindisi" fra La Traviata, G. Verdi (Yusif Eyvazov)
"Forza del Destino” Sinfonia, G.Verdi
"Ecco, respiro appena", Adriana Lecouvreur F. Cilea (Anna Netrebko)
"Lamento di Federico" fra L'Arlesiana, F Cilea (Yusif Eyvazov)
"Non ti scordar di me", E. De Curtis (duet)
"Intermezzo" fra Manon Lescaut, G. Puccini (Aalborg Symfoniorkester)
"Vissi d’arte" from Tosca, G. Puccini (Anna Netrebko)
"E lucevan le stelle" fra Tosca, G. Puccini (Yusif Eyvazov)
"Tu che m’hai preso il cuor" fra Il Paese del sorriso, F. Lehár (duet)

Pause

“Prélude”  G. Bizet Carmen Suite nr.1 (Allegro giocoso)
"Il bacio", L. Arditi (Anna Netrebko)
"Torna a Surriento", E. De Curtis (Yusif Eyvazov)
“Pomnju mat’, bivalo, pesnju napevala (Songs my mother taught me)”, A. Dvořák (Anna Netrebko)
"Quando le sere al placido" fra Luisa Miller, G. Verdi (Anna Netrebko)
"Meditation" fra Thais, J. Massenet (Aalborg Symfoniorkester)
"Ebben! Ne andrò lontana" fra La Wally, A. Catalani (Anna Netrebko)
"Nessun Dorma" fra Turandot, G. Puccini (Yusif Eyvazov)
“Cantami”, Igor Krutoy (duet)

Koncerten er muliggjort af:

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.