Myte om Mørke

En nyskrevet hyldest-opera til forfatteren og samfundsdebattøren Elsa Gress
mh_myteommoerke.jpg
11. august 2019 kl. 17:30
DKK 200,- inkl. billetgebyr Studerende DKK 150,- inkl. billetgebyr Intimsalen, Musikkens Hus

I januar ville Elsa Gress være rundet 100 år, og selvom den danske forfatter og samfundsdebattør levede et heftigt, usædvanligt og stormombrust liv, er hun ganske overset i dag.

Det råder NordicOpera og Aalborg Operafestival bod på denne sommer med den nyskrevne ’Myte om Mørke’ instrueret af skuespiller, forfatter og instruktør Lotte Andersen. Forestillingen hylder Elsa Gress’ kamp mod maskiniseringen af mennesket, og efterlader publikum med håb og kræfter til at kæmpe imod resignation og passivitet.

Den prisbelønnede dramatiker Alexandra Moltke Johansen står bag librettoen, og helt i Elsa Gress’ ånd er den skrevet med et på én gang naivt og indædt ønske om at gøre en forskel og udfordre det, som hun beskriver som “et kedeligt, brutalt og forældet samfund.”

Om musikken

Det musikalske univers leveres af performance- og lydkollektivet We like We med medlemmerne Katrine Grarup Elbo (violin), Josefine Opsahl (cello), Sara Nigard Rosendal (percussion) og Katinka Fogh Vindelev (vokal). Den talentfulde kvartet er klassisk uddannet, men deler ikke desto mindre ønsket om at skubbe til den skolede klangæstetik med en blanding af klassiske traditioner og elektroniske effekter. Deres stemningsfulde og melodiøse klangunivers er både overraskende, varierende og originalt.

Handlingen

I 'Myte om Mørke' bindes Elsa Gress’ ungdom i mellemkrigsårene og vores egen samtid sammen i en smuk og voldsom fortælling inspireret af Byron-digtet ‘Mørke’, som Elsa Gress gendigtede på dansk.

Historien udspiller sig i mørket, hvor en pige ligger i sin seng og kan ikke falde i søvn. Hun driver sin trætte mor til vanvid med sine spørgsmål om konen ’Elsa’, der huserer i skoven, sendt på flugt for sit kætteri. Pigen springer ud af vinduet for at jagte ’Elsa’ og snart befolkes hendes rejse af drilske papegøjer, savlende hunde, forføreriske valmuer og forbrændte drenge.

Medvirkende

Nana Bugge Rasmussen, mezzosopran
Daniel Carlsson, kontratenor
Regína Unnur Ólafsdóttir, sopran
Mila Lulu Houstrup Madsen, danser
Silja Lumholt, danser

Instruktør: Lotte Andersen
Scenograf: Simone Bartholin
Lysdesigner: Mikkel Jensen
Koreograf: Ronni Morgenstjerne
Libretto: Alexandra Moltke Johansen
Komposition og lyddesignWe like WeKatrine Grarup Elbo, Josefine Opsahl, Katinka Fogh Vindelev, Sara Nigard Rosendal 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.