Farvel til Jazzmesteren

Med: Aarhus Jazz Orchestra, vært Jonas Visti og dirigent Nikolai Bøgelund. Aarhus Jazz Orchestra minder Master Fatman ved en helt særlig koncert i Musikkens Hus.
mh_1920x870px.png (1)
07. maj 2019 kl. 19:30
Dkk. 200,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Koncerten har længe været i kalenderen som Jazz For Dummies - en musikalsk rejse gennem jazzhistorien med Master Fatman som ærlig og kærlig vært - men hans pludselige, og meget sørgelige, død gør, at vi i stedet for mindes Danmarks jazzmester med en koncert, der hylder hans kærlighed til musik, jazz, fællesskab – og livet i det hele taget.

Med radioklip, anekdoter og musik vil Jonas Visti guide publikum gennem aftenen. Jonas er til daglig radiovært på DR P8 Jazz, og har som DJ, konferencier og jazz-formidler rejst land og rige tyndt med sin kærlighed til musikken. 

Jonas var gode venner med Master Fatman og beskriver tykmesteren, som manden der lærte ham alt om radio, musik og det at være DJ. Deres seneste samarbejde var på Statens Museum for Kunst, hvor de sammen lavede lydsiden til den store forårsudstilling med skulptøren Sonja Ferlov Mancoba. Derudover har de lavet mixtapes. radioprogrammer, DJ-events og meget andet.  

Til koncerten skal vi høre Aarhus Jazz Orchestra spille nogle af Master Fatmans yndlingsnumre. Vi skal høre gamle og nye optagelser af Master Fatman, som Jonas Visti har gravet frem af DR’s arkiver. Vi skal høre historier om Master Fatman, og ikke mindst skal vi i fællesskab mindes jazzmesteren og trække os selv i ørerne til tonerne af den jazz, han elskede så højt.

Aarhus Jazz Orchestra har besluttet at udbetale Master Fatmans honorar til hans familie. 

Om Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977, først (og ganske kort) med titlen Bred Ymer, og dernæst som Klüvers Big Band – et navn, der vækker genklang hos de fleste jazzkendere. Den legendariske Jens Klüver stod i spidsen og udviklede bigbandet fra et hobbyprojekt under studietiden til en af de vigtigste aktører på den skandinaviske jazzscene. I 2017 rundede orkestret sit 40års jubilæum som en af de absolut stærkeste bigbands i Norden, og med mere end 80 årlige koncerter i både ind- og udland har orkestret dedikeret sig til at levere ekstraordinære koncertoplevelser for alle uanset alder og kendskab til jazzens verden.

Med støtte fra Statens Kunstfond og Aarhus Kommune er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.