Dobbelt A

Oplev det mellemøstlige og danske kulturmøde i både sprog og toner, når den syriske digter, Nader Alkasem og den danske digter, Claus Nivaa fremføre deres digtsamling Dobbelt A med musik og beats som en særlig spoken words-koncert.
mh_dobbelt-a_1920x870px.jpg
21. januar 2019 kl. 19:00
Arrangementet er gratis, men der arbejdes ud fra et pay what you want-princip - billetsalg går til Dansk Røde Kors’ Syriens Børn-program

Oplev et internationalt og tværkulturelt lyrik- og musikarrangement i Musikkens Hus’ smukke rammer. Arrangementet er gratis, men der arbejdes ud fra et pay what you want-princip, hvor alle indtægter fra billetsalg går til Dansk Røde Kors’ Syriens Børn-program. 

Den syriske digter, Nader Alkasem (f. 1967) fra Aleppo, som er flygtet til Aalborg fra borgerkrigen i Syrien, og den danske digter, Claus Nivaa (f. 1977), bosat i samme by har sammen skrevet digtsamlingen Dobbelt A - digte fra Aleppo digte fra Aalborg i 2017.

Digtsamlingen rummer digte skrevet i begge byer om livets hårde øjeblikke. Se mere baggrundshistorie for digtsamlingen her.

De to digtere blev i sommeren 2017 kontaktet af to unge musikstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg, Lars Bork Andersen og Erik Michaelsen. De ville udvælge 14 digte fra digtsamlingen Dobbelt A og sætte musik og beats til. Sammen arbejdede de alle fire på at skabe en spoken word-musikudgivelse med lyrik og musik som mellemøstligt og dansk kulturmøde i sprog og toner.

Det er blevet til en vinylplade og en digital udgivelse på alle platformene med titlen Dobbelt A - Spoken Worlds. Det er en spoken word-plade med instrumentering fra både den vestlige og den mellemøstlige verden: djemba, nayfløjte, oud møder synth., elguitar osv. Nader Alkasem læser sine digte på arabisk, Claus Nivaa sine på dansk. Nivaa fortæller kortfattet om projektet her i klippet fra DR Kulturen på P1 i forbindelse med Ordkraft 2018.

Til koncerten performers pladens tracks oplæst og fremført musikalsk af Nader Alkasem, Erik Michaelsen, Lars Bork Andersen og Claus Nivaa. Musikkens Hus har yderligere inviteret ledende og mesterlige gæstemusikere fra den syriske diasporamusikscene fra bl.a. Malmø og København med navne som: Nour Amoura (Syrien) på guitar, Mohamad Diab (Syrien) på saxofon, Jerry Musallam (Jordan) på djemba og andet percussion, Bakri Hemmami (Syrien) sang, Ihab Lolas (Palæstina) på oud. 

Arrangementet er støttet af Aalborg Kommune. 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.