Sort Sol

Der er i dén grad noget at se frem til, når Sort Sol gæster Musikkens Hus med det første album i 16 år. Anmelderne har uddelt en stjerneregn og maleriske roser til bandets nye album og dermed returnering til den danske rockscene.
mh_sort_sol.jpg
10. marts 2018 kl. 20:00
DKK (1) 380,- (2) 330,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

I maj kom endelig det længe ventede album "Stor langsom stjerne" - det første fra Sort Sol i 16 år! Modtagelsen var svært positiv.

★★★★★

"Sort Sol hæver sig op i nattens himmelhvælvinger på nyt album". - Politiken.

★★★★★

"et orkester, der genopstår som Fugl Fønix fra asken og genopfinder sig selv." - GAFFA

★★★★★★

"mesterligt og monumentalt storværk". - Soundvenue

Og Berlingske skrev om en af dette års koncerter: ”Ingen tvivl om, at de seks var parate til at bevise, at Sort Sols æra så langt fra er slut, og alene det determinerede udtryk, der blev sendt fra scenen, når ellers faste travere som ”Siggimund Blue”, ”Daughter of Sad” og ”Let Your Fingers Do The Walking” ramte publikum, viste, at der skal noget til, hvis nye rockkometer skal holde trit med de gamle.”

Så der er grund til store forventninger til Sort Sols koncerter i foråret 2018.

Bandet er i øvrigt nomineret til 2 DMA statuetter, når prisshowet senedes live på TV2 11. November. Et ”magtfuldt monument”, kaldte Ekstra Bladet det karriereopsamlende bokssæt med Sort Sol, der kom på gaden i 2011 samtidig med deres første fuldlængde koncert siden 2003, hvor der blev så stille omkring bandet, at det nærmest lignede en opløsning. Hvilket fik yderligere næring, da Lars Top Galia i 2004 meddelte, at han nu forlod ”dansk rocks farligste orkester”, som Berlingske Tidende har kaldt denne musikalske monolit.

Sådan startede det

Det hele startede i 1977 under navnet Sods. Danmarks første og – skulle det vise sig – mest markante og væsentligste punkband. Debutalbummet ”Minutes To Go” kom i 1979 og rummede bl.a. sangen til hjembyen ”Copenhagen”. Det andet album hed ”Under en sort sol” (1980), og siden 1983 har bandnavnet været netop Sort Sol. Trods den lange karriere er det kun blevet til 8 studiealbums undervejs med ”Flow My Firetear” (1991) og ”Glamourpuss” (1993) som de store mesterværker og med ”Snakecharmer” (2001) som det foreløbige sidste.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.