Orkester Norden

Et ungdomssymfoniorkester, et kulturmøde, et kig ind i fremtiden – men først af alt: Fantastisk talentfuldt! Oplev Orkester Norden i Musikkens Hus
mh_playon_1920x870px.jpg
17. august 2018 kl. 19:30
Dkk. 150,- inkl. gebyr Hvis man både køber billet til denne koncert og Norges Nasjonale Orkester 16/8, er den samlede pris dkk. 250,- inkl. gebyr

Orkester Norden er et fælles nordisk symfoniorkester sammensat af de største talenter, Norden kan præstere.

I et koncentreret prøve- og koncertforløb har ca. 40 nøje udvalgte, unge musikere i to uger i sommerperioden mødtes i og omkring den symfoniske musik.

Siden 1993 er Orkester Norden blevet dirigeret af nogle af de største dirigenter, som alle sætter en ære i at videregive kulturarven til kommende generationer af orkestermusikere. Således har internationalt anerkendte navne som Esa-Pekka Salonen, Paavo Järvi og Vasily Petrenko givet enestående oplevelser for såvel musikere som publikum.

Orkester Norden er på alle måder et fælles nordisk projekt. Musikere, dirigenter, instruktører, organisationen bag samt de finansielle bidragsydere repræsenterer alle de nordiske lande. Orkester Norden er et fælles smeltepunkt, hvori den nordiske kulturarv styrkes og blandes med nye indtryk. Herudaf opstår noget særligt værdifuldt, som deltagerne hver især tager med ud i hele verden i deres fremtidige karrierer som musikere.

Orkester Norden skifter hjemsted inden for Norden hvert femte år, og de smukke, optimale rammer i Musikkens Hus har muliggjort, at Aalborg skulle blive den første danske værtsby i orkesterets historie.

Nu kan du opleve fremtidens stjerners store afskedskoncert i Aalborg, inden de drager videre til en ny værtsby - og til en fremtid som store musikere.

Medvirkende

Dirigent, Olof Boman (S)
Solist, piano, Víkingur Ólafsson (IS)

Program

Tarrodis Paradisfåglar II
Mozarts Klaverkoncert No. 23 i A-dur
Pause
Beethovens 3. symfoni "Eroica"

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.