Musikkens Miks

Gå ikke glip af denne unikke mulighed for at opleve legenden Steen Jørgensen, fortryllende Stine Bramsen og fremadstormende IAMJJ i et helt nyt musikalsk univers, når de med Aalborg Symfoniorkester i ryggen optræder med egne og helt nye værker.
mh_musikkensmix_1920x870px.jpg
16. november 2018 kl. 20:00
Dkk. (1) 400,- (2) 350,- inkl. gebyr Loungebar efter koncerten NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Konceptet Musikkens Miks

Det er femte gang, Musikkens Hus inviterer nogle af de bedste kunstnere fra den rytmiske scene til at optræde med et komplet symfoniorkester. I april 2014 var Tim Christensen, Jonas Petersen og Silas Bjerregaard aftenens hovedpersoner, da de sammen med Aalborg Symfoniorkester væltede salen i den første udgave af Musikkens Miks. Siden da har Oh Land, Søren Huss og Mads Langer samt Simon Kvamm, Peter Sommer og Karl William taget udfordringen op. Nu gælder det altså Steen Jørgensen, Stine Bramsen og IAMJJ.

Glæd dig til at høre de tre musikere fremføre en række af deres bedste sange, som til lejligheden er arrangeret for symfoniorkestret. Som bonus komponerer de hver et nyt værk, inspireret af egne musikalske lydbilleder, men designet til fremførsel af Aalborg Symfoniorkester. Værkerne får urpremiere ved koncerten i Musikkens Hus.

Aftenens dirigent er svenske Hans Ek.

Om Steen Jørgensen

Han har været frontmand i Sort Sol siden 1979, og i 2013 udsendte han solo-projektet ”Standards for Living”. Herefter har Steen turneret med guitaristen Rune Kjeldsen på landets spillesteder og kulturhuse, hvoraf mange af dem har været udsolgte. Foruden karrieren som frontmand for de absolut levende legender i Sort Sol har Jørgensen kørt det succesfulde sideprojekt Ginman/Jørgensen, og han har optrådt i diverse film og teaterstykker.

Om Stine Bramsen

Stine Bramsen solo-debuterede i 2014 med hittet ’Prototypical’, og siden er det blevet til en lang række store radiohits, udsolgte turnéer, et anmelderrost og guld-sælgende debutalbum samt GAFFA-prisen som Årets Danske Sangerinde i 2015.

Den erfarne sangerinde, der tidligere i år kunne fejre 10 års jubilæum for udgivelsen af “Fascination” med Alphabeat, har brugt det sidste års tid på at færdiggøre nye sange og glæder sig til at komme derud, hvor hun føler sig allermest hjemme – nemlig på de danske spillesteder.

Om IAMJJ

Melankolien hos IAMJJ er så hårrejsende, at man har svært ved at tro, at han er dansk og bare 23 år.Han er klar til at gå i samme fodspor som nogle af de største sangskrivere: Derind hvor man tør stå i sit jakkesæt og ligne en stærk mand, men samtidig udstille al sin sårbarhed og alle sine fejl.

"Jeg skriver bedst, når jeg har gjort noget forkert, eller har noget at bevise. Der skal være noget ultimativt på spil. Der, hvor du står på en slagmark, og alle dine venner er døde, og alle pilene kommer imod dig. Det er de sekunder, jeg laver musik til. Det er musik, der svarer til det sidste måltid på dødsgangen. Der hvor det smukke og det grimme smelter sammen,” siger IAMJJ.

IAMJJ lægger i øjeblikket sidste hånd på sit debut-udspil, der udkommer på Mermaid Records.

Om Hans Ek

Gennem hans evne til at gøre musik relevant i vores tid, uanset oprindelse og genre, har Hans Ek erhvervet sig en meget speciel position i svensk musikliv. Dette har ført til mange frugtbare samarbejder med Laleh, Veronica Maggio, Ane Brun, Michael Nyman, Renée Fleming, The Metropole Orchestra, Göteborgs Symfoniorkester, Sveriges Radios Symfoniorkester og mange flere.

I efteråret 2015 skabte han hyldestkoncerten Made by Björk til den islandske sangers 50-års fødselsdag i en produktion på Norrland Opera i Umeå – et koncertprojekt, der blandt andet blev udført med Sveriges Radios Symfoniorkester. I 2016 ledede Hans Ek Norrköpings Symfoniorkester ved Bråvalla i Dance Music Symphony med orkesterversioner af elektronisk dansemusik. Arbejdet er siden blevet udført både i Sverige og i udlandet. I 2016-2017 har han turneret med koncertproduktionen Bowie i Berlin.

Hans Ek har også arrangeret og gennemført musikken til film som Lad den rette komme ind, instrueret af Tomas Alfredsson, Susanne Biers Oscar-vindende Hævnen og den norske blockbuster Kon-Tiki. Med sit ensemble Modern Fantazias arbejder han konsekvent med musik, der betyder meget for ham. I Trans Europe Express-projektet tog han afsted i den legendariske syntesegruppe Kraftwerk samt komponistportræt af Brian Eno og John Cage.

I 2018 udføres musik i forbindelse med popmusiks legendariske helligdom Chelsea Hotel af Det Svenske Radio Symfoniorkester. Senere på året præsenterer Göteborg Symphonics kosmisk musik med tysk elektronik og industriel musik fra de sidste fire årtier. I løbet af året blev der også udgivet to albums med Hans Ek som dirigent og arrangør; et live album med Ane Brun og Det Svenske Radio Symfoniorkester samt nyskrevet musik med Jenny Wilson og Norrköping Symfoniorkester.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.