Lotusøje

Oplev en litterær korkoncert, der spænder fra det enkle over det kabaretagtigt skævvredne til det foruroligende og dissonansfyldte, baseret på Suzanne Brøggers digtsamling "Lotusøje" fra 1999.
lotusoeje.jpeg
10. juni 2018 kl. 15:00
Dkk. (1) 150,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Om koncerten

Koncertens hovedværk er ”Lotusøje”, som er komponeret i 2016 af Per Drud Nielsen og baseret på Suzanne Brøggers digtsamling af samme navn fra 1999.

”Lotusøje” blev uropført af Kammerkoret Convivium ved en koncert i Stavnsholtkirken i Farum i juni 2017. Opførelserne i Århus og Aalborg i juni 2018 er de første opførelser vest for Storebælt.

Suzanne Brøgger tager i sine digte udgangspunkt i det japanske haikudigts stramme form, og Per Drud Nielsens tonesættelser har samme knaphed og koncentration som digtene.

Digtene spænder fra det lette og vittige til det tungere og mere reflekterende, og musikken strækker sig fra det enkle og lyriske over det kabaretagtigt skævvredne til det foruroligende og dissonansfyldte.

Suzanne Brøgger medvirker ved koncerten. Hun vil fortælle om ”Lotusøje”-digtene og recitere et udvalg af dem.

Koncertprogrammet rummer – ud over ”Lotusøje” – forskellig anden nyere dansk kormusik.

Om koret / Akademisk Kor Århus

Akademisk Kor Århus blev dannet i 1985. Koret er et professionelt arbejdende, klassisk amatørkor og består af 30 sangere i alderen 20-35 år med tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium. Korets repertoire koncentrerer sig især om den nyere danske og nordiske kormusik.

Om dirigenten / Jonas Rasmussen 

Korets dirigent har fra starten af 2018 været den unge dirigent-komet Jonas Rasmussen (1992-). Jonas Rasmussen er uddannet kordirigent fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og University of Cambridge i England. Han har tidligere været dirigent for Stockholms Drengekor og Värmlands Nations Kor i Uppsala. Efter at være flyttet hjem til Danmark er Jonas Rasmussen nu korkonsulent hos Folkekirkens Ungdomskor Nord og sangkonsulent hos Sangkraft Aarhus. Desuden er Jonas Rasmussen en efterspurgt instruktør på korstævner rundt om i landet.

Om forfatteren / Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger (1944-) er i dag dansk litteraturs grand old lady. Hun er vokset op i Colombo, Sri Lanka, Bangkok og Silkeborg. Suzanne Brøgger har senest udgivet ”Koral”, som er en nykomponeret sammenfatning af romantrilogien ”Creme Fraiche”, ”Ja” og ”Transparence”.

Om komponisten / Per Drud Nielsen

Per Drud Nielsen (1950-) har især gennem de seneste 16-17 år været en flittig korkomponist. Han har tonesat tekster af både danske, engelske og italienske digtere – blandt andre Per Højholt og Mette Moestrup, William Blake, Christina Rossetti og Giuseppe Ungaretti. 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.