Festkoncert

For at markere 100 året for Litauens løsrivelse fra Rusland i 1918 afholder Venskabsforeningen Vilnius og Aalborg, Fokus og Litauens Generalkonsul i Aalborg Eva Caspersen i samarbejde med Musikkens Hus en festkoncert med den verdensberømte litauiske kvartet Ciurlionis kvartet, pianist Petras Geniusas og Rikke Helms.
mh_litauen.jpg
11. marts 2018 kl. 14:00
Dkk. 145,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Det dyamiske ensemble Ciurlionis kvartet, der har spillet sammen siden 1968, markerede sig i 1990 for alvor på den litauiske scene inden for kammermusik, da de vandt den mest prestigefulde pris Litauen National Kunst- og Kulturpris (Lithuanian National Arts and Culture Prize).

Kvarteten spiller på stort set alle festivaller i Litauen og giver også egne koncerter. De har spillet i flere berømte koncerthuse i udlandet, blandt andet Gewandhaus i Leipzig, Concertgebouw i Amsterdam, Beethovenhaus i Bonn, Schauspielhaus i Berlin, Musee d'Orsay i Paris og London Royal Festival Hall, for bare at nævne nogle.

Deres imponerende repertoire tæller over 300 værker og spænder bredt fra portrætkoncerter af nogle af tidens største klassiske komponister som Brahms, Bartók, Mozart og Schubert, til moderne værker fra det 20. årh., som Litauens egen Feliksas Bajoras, der har fundet stor inspiration i Litauens folkesange.

Om Petras Geniusas

Petras Geniusas er født i 1961. Han er en af Litauens store, klassiske pianister. Han er professor på Musikkonservatoriet i Vilnius, hvor han underviser i klaver. Han har vundet mange internationale priser for sit klaverspil og har spillet i over 40 lande, blandt andet i Philharmonic Great Hall i St. Petersburg og Lincoln Center’s Alice Tully Hall and Avery Fisher Hall i New York.

Program

Samtale med Rikke Helms om Litauen: Historien frem til i dag
Koncert med Ciurlionis kvartet og pianist Petras Geniusas
M.K. Ciurlionis: Strygerkvartet c mol
M. Ravel:La valse
Pause
Dvorak & Petras Geniusas:Piano kvintet no. 2  

Medvirkende

Jonas Tankevicis, første violin
Darius Diksaitis, anden violin
Gediminas Dacinskas, bratsch
Saulius Lipcius, cello
Petras Geniusas, pianist

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.