Københavns Drengekor

Korklange til glæde og eftertanke: What Sweeter Music i Musikkens Hus
koebenhavns-drengekor.jpeg
25. november 2018 kl. 15:00
DKK 175,- inkl. gebyr. NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Fra Allehelgens dunkle eftertænksomhed til julens lyse glæde. Oplev verdensberømte Københavns Drengekor i en koncert, der følger os fra tankefuld bøn i musik af bl.a. Rachmaninov og Tjajkovskij. Og som løfter os ind i lyset med Brittens klingende "A Ceremony of Carols" og Rutters livlige sange for harpe og lysende drengestemmer.

Københavns Drengekor

Københavns Drengekor har en helt særlig plads i dansk korliv, og om få år fejrer koret sine første 100 år. Siden 1991 har Ebbe Munk været kapelmester og kunstnerisk leder for koret, der har en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og i alle dele af verden.

Københavns Drengekor er tilknyttet Sankt Annæ Gymnasium, der er Københavns Kommunes sangskole. Her får drenge og piger i alderen 9-14 år professionel sangtræning som en integreret del af deres almindelige skolegang. 

Foruden drengene består Københavns Drengekor af et større antal veluddannede mandskorsangere, som lægger den klanglige bund i musikken. Drengekoret synger både a cappella og samarbejder med orkestre og solister som ved denne koncert, hvor koret ledsages af harpenist Helen Davies Mikkelborg og pianist Mette J. Christensen.

Koret synger hovedsageligt klassisk musik, som er skrevet for netop drenge- og mandsstemmer - og der pågår for tiden et stort arbejde blandt de traditionsrige europæiske drengekor for at give drengekorsangen status som immateriel verdenskulturarv. Når man oplever koret, vil man ikke være i tvivl om hvorfor.

Ebbe Munk

Ebbe Munk har været Københavns Drengekors dirigent og kunstneriske leder siden 1991.

Sammen med koret og som instruktør har han givet masterclasses, deltaget i korfestivaler og medvirket i juryer på bl.a. Princeton University, Festival des Cathédrales de Picardie, Operaen i Hanoi og Nordklang i Finland.

Siden 2002 har Ebbe Munk været kunstnerisk rådgiver for the Féderation de Choeurs de l’Union i Bruxelles, og i 2008 efterfulgte han Sir David Willcocks ved The Big Sing & Teapot Sommeruniversitet i New Zealand.

Sammen med koret modtog Ebbe Munk i 2003 the Prix Chant choral Liliane Bettencourt, uddelt af L’Institut de France-Académie des Beaux-Arts (Paris), for hvilken han i 2018 blev udnævnt til medlem af priskomitéen. Centralt i Ebbe Munks mangeårige arbejde med Københavns Drengekor står det særlige fokus på koncertopførelser af tidlig musik. Concerto Copenhagen, Dufay Collective og Canzona (begge London) er således blandt de ensembler, som koret har haft et nært samarbejde med.

I 2000 blev Ebbe Munk af HM Dronningen udnævnt til Ridder af Dannebrog, og i 2015 udnævntes han til Ridder af 1. grad.

Medvirkende

Program

Palle Mikkelborg: Dear God, Be Good to Me  - over en bretonsk bøn, komponeret til KDK i anledning af den Kongelige Barnedåb i 2006
Sergej Rachmaninov:  Bogoróditse Devo  - Maria Hymne af Vesper
Peter Tjajkovskij:  Blazhenni, Jázhe Izbrál - kerubisk hymne
  Keruvimskaya pyesn - kerubisk hymne
Adolf Sjödén: Elegie - Harpe solo
Rhian Samuel: Ave Maria - for Edward Higginbottom and the Choir of New College, 2016
Palle Mikkelborg: Simple Prayer - med tekst af Den Hellige Frans af Assisi

 

PAUSE

 

 

Benjamin Britten: 

A Ceremony of Carols - for drengekor og harpe
John Rutter: Carols - for drengekor og harpe/piano
  Angels’ Carol
  What Sweeter Music
  Silent Night 
Michael Bojesen: Her kommer, Jesus, dine små 
   
   
   

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.