Gribende gigantisk

Aarhus og Aalborg Symfoniorkester samt Det Jyske Musikkonservatorium forener kræfterne og opfører et af den klassiske musiks allerstørste udstyrsstykker: Arnold Schönbergs Gurre-Lieder.
19_jan_gigantisk.jpg
19. januar 2018 kl. 19:30
Dkk. (1) 275,- (2) 230,- (3) 205,- inkl. gebyr

Bogstaveligt talt hundredvis af musikere og korsangere forener kræfterne i Schönbergs kompromisløse musikalske iscenesættelse af J.P. Jakobsens digtsamling om Kong Valdemar, Tove og slottet ved Gurre på Sjælland. Faktisk er Gurre-Lieder så stort, at vi i både Aarhus og Aalborg må udbygge scenen for overhovedet at få plads til alle de medvirkende.

Musikken er også ekstrem – fra de største sanselige orkesterbrus til intens inddampet uhygge og raslende jernkæder. Faktisk ramte Schönberg med Gurre-Lieder grænsen for, hvad den romantiske musik kunne udtrykke. Efter dette måtte han opfinde tolvtonemusikken for at komme videre.

Medvirkende

Dirigent: Marc Soustrot
Aalborg Symfoniorkester

Medvirkende/solister:

Tove: Miina-Liisa Värelä
Valdemar: Torsten Kerl
Skovduen: Elena Batoukova-Kerl
Klaus Narr: Arnold Bezuyen
Bonden: Petri Lindroos
Fortæller: Stig Fogh Andersen
Kor: Aarhus Studiekor, Cæciliakoret og Nota-koret

Program

Schönberg: Gurre - Lieder

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.