Grarup & Saxgren

PixlArt og Musikkens Hus præsenterer en ny kunstnerisk platform, hvor foredrag, billedkunst og musik smelter sammen i rørende og nyskabende fortællinger af de to anerkendte fotografer Henrik Saxgren og Jan Grarup. Selv de største og stærkeste mænd må forberede sig på at finde lommeletterne frem.
mh_saxgren_grarup.jpg
27. februar 2018 kl. 19:30
Dkk. 250,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Det bliver en unik oplevelse, når fotograferne Henrik Saxgren og Jan Grarup viser deres billeder og fortæller om livet i sin mest ekstreme grad ved henholdsvis frontlinjen og i Grønlands barske natur tilsat levende musik komponeret af Frans Bak. De to fotografer har hver især holdt foredrag om deres prisbelønnede værker, men du har endnu ikke haft mulighed for at opleve dem sammen på scenen og tilsat levende, rørende musik, før nu i Musikkens Hus.

Jan Grarup

Med afsæt i bogen ”And Then There Was Silence” tager Grarup publikum med på en rejse til frontlinjen af de sidste tre årtiers krige, konflikter og humanitære katastrofer. Med billeder blæst op på et biograflærred på 12 meter X 5 meter, er det umuligt at ignorere den desperation, lidelse og værdighed de viser.

Jan Grarup er blevet hædret med mange prestigefyldte priser fra både foto-branchen og humanitære organisationer. Blandt andet 8 World Press Photo-priser, UNICEF, W. Eugene Smith Foundation for Humanistic Photography, Oskar Barnack Prisen, POYi og NPPA.

Henrik Saxgren

”Vores planet fryser havene til is, hvis det er det, den vil. Den lader stormene rase og kulden bide, hvis det er det, den vil. Kort sagt, vi er underlagt vores planet og naturen, så hvis vi vil have en plads på den, må vi indordne os.” Sådan skriver Henrik Saxgren om sin seneste bogudgivelse ”Ultima Thule”, der viser den store grønlandske natur og det samspil, der opstår mellem jægerne og deres barske omgivelser.

Henrik Saxgren er fotograf og billedkunstner med en stor bog- og udstillingsproduktion bag sig.

Han har modtaget flere priser og er repræsenteret i adskillige samlinger. Senest har han modtaget danske fotografers ærespris, Fotogratula.

Om musikken

Frans Bak

Komponisten Frans Bak leverer i selskab med cellisten Live Johansson og sangerinden Josefine Cronholm musikken til billederne. I sin musik maler Frans Bak poetiske og emotionelle billeder, så du kan forvente en stor følelsesmæssig oplevelse af fortællingerne i både billeder og musik.

Frans Bak har komponeret musik til skandinavisk film og tv i mere end 30 år. Gennem sit arbejde på DR’s ”Forbrydelsen” har han været én af de mest markante stemmer i skabelsen af lyden og stemning i den genre, der kaldes Nordic Noir.

Live Johansson

Celloen har en særlig lyrisk kvalitet, og den norske cellist Live Johansson er en efterspurgt performer. Hun har spillet med både kendte pop-artister, symfoniorkestre og medvirket på soundtracket til en lang række film og tv-serier.

Josefine Cronholm

Den svenske sangerindes lyriske og virtuose stemme har tryllebundet publikum og kan høres på en lang række albums.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.