Frederic Chopins mesterværker

Klaverkoncert i Musikkens Hus i anledning af polsk 100-års jubilæum for at genvinde selvstændighed
mh_chopin_1920x870px.jpg
07. oktober 2018 kl. 19:30
Dkk. 175,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

I 1800-tallet var Polen besat af de daværende stormagter: Rusland, Tyskland og Østrig-Ungarn. De polske patrioter var forfulgt og derfor måtte Chopin, legendariske komponist og klavervirtuos, leve i eksil det meste af sit liv. Fædrelandskærligheden og længslen var så stor, at han i sine værker hylder Polen. Med udgangspunkt i den polske kultur udviklede han nye musikgenrer - mazurka, polonaise samt poetiske nocturner og ballader.

Filip Michalak er en af ​​de mest lovende dansk-polske klavertalenter fra Aalborg. Han begyndte at spille i en alder af 8 år. Han vandt flere gange præmier på Steinway Piano Festival og blev vinder af Spil For Livet-talentkonkurrencen i 2013. Han vandt 1. præmie på Stars på Tenerife i Spanien og blev finalist på 8. Nordic Piano Competition.

Filip optrådte som solist i Danmark, Sverige, Norge, Finland Polen og for nylig udførte han en debutkoncert i Steinway Hall i London.

I 2013 startede han på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og er studerende på Ingesund Musikhögskolan og samtidig er ved at afslutte sin mastergrad på Kungliga Musikhögskola i Stockholm. Han er blevet accepteret til post-graduate program ved Royal Northern College of Music i Manchester.

Den første del af koncert præsenterer udvalg af Chopins værker, og den anden del viser, hvordan komponisten har påvirket musikverdenen.

Program

F. Chopin:

Nocturne op. 27, nr. 1 i cis-mol, nr. 2 i Des- dur

Nocturne op. 48, nr. 1 i c-mol, nr. 2 i fis-mol

Mazurkas op. 33, nr. 1, 2, 3, 4

Ballade nr. 1, op. 23 i g-mol

PAUSE

R. Schumann, Kreisleriana op. 16

S. Rachmaninoff: Preludes op. 32, nr. 11, 12 og 13

Polsk Forening i Aalborg er hovedarrangør Den Polske Republiks Ambassade er protektor for koncerten.

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.