Esbjerg Ensemble & Tuva Semmingsen

Glæd dig til at opleve Esbjerg Ensemble i fint selskab med den norske mezzosopran Tuva Semmingsen, når de gæster Musikkens Hus med en helt særlig koncert. Programmet er døbt ”Kvindestemmer” og tager helt unikt bl.a. udgangspunkt i kvinders fortolkninger af kendte værker.
mh_esbjerg_ensemble.jpg
22. januar 2018 kl. 19:30
Dkk. 200,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Om koncerten

Musikhistorien er, som så meget andet i vor historie, skrevet af mænd. Men beretningerne er ikke desto mindre ofte om kvinder. Men hvad sker der, når en finsk kvindelig nutidig komponist blander sig i en tysk mandlig romantikers fabuleringer om netop kvindeliv? Eller når en ung islænding skal formulere et minde fra sit pigeunivers? Esbjerg Ensemble og Tuva Semmingsen blander nordiske kvindestemmer ind i den europæiske mandlige kulturhistorie. 

Programmet

Programmet består af kendte operauddrag som "Ombra mai Fu" fra Händels ”Serse”, "Seguidila" fra Bizets ”Carmen”, ”Didos afsked” fra Purcells ”Dido” og ”Aeneas” samt uddrag af Schumanns ”Frauenliebe und Leben”. Derudover skal vi høre helt nye toner af Hans Abrahamsen og to unge kvindelige komponiststemmer, som er meget aktuelle p.t.: Finske Lotta Wännekoski og islandske Bára Gisladottir. Desuden instrumentale mellemspil af Strauss, Ravel og Schönberg og et møde med Ravels eksotiske ”Chanson de Madecasses”. 

Om Tuva Semmingsen

Den norske mezzosopran Tuva Semmingsen er uddannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og Opera-Akademiet i København. Efter sin debut som Cherubino i 1999 på Det Kgl. Teater var hun en del af teatrets solistensemble indtil 2016. Hendes kærlighed til barokmusik har ført til samarbejde med kendte barokensembler som Concerto Copenhagen, Les Arts Florissants og Barokksolistene, med hvem hun indspillede soundtracket til von Triers film ”Antichrist” og CD’en ”London Calling” med musik af Händel. Hun synger også jævnligt jazz og har sammen med bigbandet The Orchestra indspillet CD’en ”Money” med velkendte sange i nye arrangementer. 

Om Esbjerg Ensemble

Esbjerg Ensemble blev oprettet i 1967 på initiativ af lokale kræfter og Kulturministeriet som det første professionelle kammerensemble i Danmark. Det består af 10 musikere; en strygekvartet, en blæserkvintet og slagtøj. Ensemblet spiller omkring 80 koncerter om året med alsidige programmer, herunder –  foruden traditionelle kammerkoncerter – skolekoncerter, musikteater,  festivalsamarbejder i ind- og udland, workshops for unge komponister og mange andre projekter. Ensemblet samarbejder med Syddansk Musikkonservatorium, MGK og kulturskoler i regionen og spiller således en afgørende rolle i det lokale musikliv, men det er også ofte at finde på den internationale musikscene, heriblandt Festspillene i Bergen, jævnlige koncerter i Nordtyskland  og et par større turnéer til Taiwan.

Koncerten er arrangeret i et samarbejde mellem Aalborg Kammermusikforening og Musikkens Hus. 

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.