CV Jørgensen

Der er gået otte år, siden han sidst stod på en scene, men nu melder lysten sig igen til at spille. Danskrockens unikke sangskriver CV Jørgensen giver koncert 14. april 2018 i Musikkens Hus i Aalborg.
mh-cvjorgensen-hd.jpg
14. april 2018 kl. 20:00
Dkk. (1) 405,- (2) 355,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Der er store danske sangskrivere, og så er der CV Jørgensen. Han er i en klasse for sig selv, og for mange er han den allerstørste af de store. Derfor er det en sand begivenhed, at han efter en længere koncertpause har besluttet at give koncert i Musikkens Hus og møde sit store og trofaste publikum igen.

Stjerneholdet

Til koncerten har CV Jørgensen samlet et fantastisk hold af musikere, der om nogen kender sangskriverens store katalog af evergreens. Som eneste nye mand er Rune Kjeldsen (guitar) med på holdet, der ellers består af Knut Henriksen (bas) og Gert Smedegaard (trommer) samt Gustav Ljunggren (tangenter, guitar m.m.). 

40 år på toppen af dansk musik

Koncerten bryder som sagt otte års scenetavshed fra CV Jørgensen, mens det er hele 16 år siden, han med ”Fraklip fra det fjerne” (2002) sidst udgav et studiealbum. Det var hans tolvte i en lang karriere, der blev indledt på plade helt tilbage i 1974 med ”En stynet strejfer”. Det var dog først med treeren, ”Storbyens små oaser” (1977), at der blev lagt mærke til CV Jørgensen i en bredere sammenhæng. Det helt store gennembrud fik han med de tre næste lp’er, ”Vild i varmen” (1978), ”Solgt til stanglakrids” (1979) og ikke mindst ”Tidens tern” (1980), der dengang solgte i mere end imponerende 100.000 eksemplarer og kastede et par gedigne hits af sig i form af ”Costa del Sol” og ”Sæsonen er slut”, der begge er klassikere i den danske rockhistorie.

Op igennem 1980’erne udgav han flere store lp’er, og både ”Indian Summer” fra albummet med samme titel (1988) og ”Det si’r sig selv” fra ”I det muntre hjørne” (1990) nyder en lignende status; sidstnævnte ikke mindst for sit guddommelige første vers: ”Der er næppe noget der swinger / som Bjerringbro by night / hele hovedgaden emmer / af landmænd fit for fight”. 

Siden tog CV Jørgensen et musikalsk tigerspring med albummet ”Sjælland” (1994) og til dels ”Fraklip fra det fjerne” (2002), hvor han søgte mod et mere frit og svævende, blåt udtryk, ikke uden påvirkning fra jazzens verden. Resultatet var vellykket og frem for alt meget personligt.

Tilbage på scenen

CV Jørgensen har siden da ikke udgivet nogen nye plader, men han arbejder konstant på nye sange, og som det meste med ham er intet givet på forhånd. Bortset fra at han nu vil ud og møde sit publikum igen ved en meget særlig koncert i Musikkens Hus. Det er sikkert og vist.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.