Carmen

Glæd dig til at opleve én af verdens mest succesfulde og populære operaer, når Den Jyske Opera og Aalborg Symfoniorkester opfører ”Carmen” i Musikkens Hus.
mh_carmen.jpg
26. oktober 2018 kl. 19:30
DKK. (1) 400,- (2) 350,- (3) 300,- NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Verdenspremieren på Georges Bizets ”Carmen” i 1875 var måske nok en katastrofe, men allerede fra 2. opsætning skulle den lidenskabelige kærlighedshistorie og Georges Bizets uforglemmelige melodier vise sig at være verdensklasse.

Om ”Carmen”

Carmen, en underskøn kvinde, arbejder på en cigaretfabrik. Da hun ser soldaten, Don José, som synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende, forsøger hun at forføre ham. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede, Micaëla, og følger med Carmen til smuglerlejren, hvor hun bor. Den frie fugl Carmen begynder at kede sig og falder for en anden mand, den berømte toreador Escamillo. Don José bliver drevet til vanvid af sin jalousi og dræber til sidst Carmen uden for tyrefægtningsarenaen i Sevilla, imens tusinder tiljubler den sejrende Escamillo.

Georges Bizet

For mange mennesker er Bizet lig med ”Carmen”, men selvom han døde ung, kun 36 år gammel, nåede han nu alligevel at skrive en del andre værker, som blandt andet ”Perlefiskerne”, der kun blev en moderat succes, ”La jolie fille de Perth” blev bedre modtaget, mens enakteren ”Djamileh” var en total fiasko. Foruden operaer skrev Bizet også skuespilmusik til Alphonse Daudets ”L’Arlésienne”, og suiterne herfra lever i dag i bedste velgående i verdens koncertsale. 

Medvirkende

Jérôme Pillement, dirigent
Carmen: Johanne Højlund / Francine Vis
Don José: Samuel Sakker / Daniel Szeili
Escamillo: Lars Møller / Leif Jone Ølberg
Micaëla: Tanja Christine Kuhn / Lona Mohr Villadsen
Frasquita: Silvia Micu
Dancaïro: Morten Wang / Andreas Winther
Mercédes: Lise Christensen / Lena Haselmann
Le Remendado: Tue de Stordeur / Per Jellum
Zuniga: Per Bach Nissen
Lilas Pastia: Jens Bové
Moralès: Thomas Christian Sigh / Jani Kyllönen
Aalborg Symfoniorkester 

Producent: Den Jyske Opera
Arrangør: Musikkens Hus

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.