Belcea Kvartetten

Teknisk perfektion og medrivende overskud kendetegner Belcea Kvartetten. Nyd strygermusik i absolut verdensklasse i Musikkens Hus
mh_belcea.jpg
25. september 2018 kl. 19:30
Dkk. 200,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Belcea Kvartetten blev grundlagt i 1994, mens medlemmerne stadig studerede i London og var under den legendariske Amadeus Kvartets vinger.

Kvartetten har base i England, men de to grundlæggere, den rumænske violinist Corina Belcea og den polske Krzysztof Chorzelski på bratsch, er vokset op under indflydelse af andre musikkulturer, hvilket er én af kvartettens store styrker.

At kvartetten består af musikere fra flere nationaliteter har nemlig været med til at åbne op for en hel verden af gensidig inspiration, der giver en fri, dynamisk spillestil, og i mødet med musikernes tekniske overlegenhed giver et helstøbt samspil. Den rendyrkede kærlighed til musikken er kvartettens universalsprog – og oplevelsen af legende lethed, også i meget krævende kompositioner, er muligt at give publikum, fordi kvartettens medlemmer er så teknisk stærke.

Belcea Kvartetten har turneret i verdens fineste koncertsale og har en imponerende diskografi. Blandt andet har kvartetten et fast samarbejde med EMI Classics, hvor de blandt andet har indspillet Schubert, Brahms, Mozart, Debussy, Ravel og Dutilleux. Kvartetten har ligeledes indspillet Beethovens kompositioner til strygekvartet live, hvilket blandt andet indbragte en ECHO Klassik Award. I 2016 indspillede Belcea Kvartetten Brahms komplette kompositioner til strygekvartetter og klaverkvintetter. Et album, der også indbragte en Echo Classic Award og en Diapason d’or of the year 2016.

Belcea Kvartetten er musisk leg, der leveres med et overskud, som kun de bedste klassiske musikere kan mønstre.

Glæd dig til en oplevelse af overskud, perfektion og blændende renhed.

Koncerten er i samarbejde med Aalborg Kammermusikforening

Program

Haydn: String Quartet Op. 33 n° 5

Janacek: String Quartet n° 2 "Intimate Letters"

***

Beethoven: String Quartet Op. 130 with "Grosse Fuge" Op. 133

Medvirkende

Corina Belcea, violin 

Axel Schacher, violin

Krzysztof Chorzelski, bratsch

Antoine Lederlin, cello

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.