Vlach Quartet

Vær med til en flot aften med musik og traditioner i skøn forening, når kvartetten fra Prag løfter den musikalske arv fra Josef Vlach.
mh_vlach-quartet-prag-hd.jpg
21. marts 2017 kl. 19:30
DKK 200,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Tilbage i 1949 blev The Vlach Quartet etableret og opkaldt efter ensemblets primarius Josef Vlach, der var koncertmester i Det Tjekkiske Kammerorkester. Kvartetten eksisterede frem til 1975.

Josef Vlachs datter Jana Vlachová tog i 1982 initiativ til at genetablere kvartetten og blev ensemblets leder. Den nydannede kvartet modtog intensiv instruktion fra selveste Josef Vlach, og således trækker musikken tråde næsten 70 år tilbage.

Vlach Quartet er kendt som en af de mest betydningsfulde ambassadører for den rige tjekkiske kvartettradition med fokus på komponister som Dvorák, Smetana, Janácek og Martinu, og kvartetten fra Prag har turneret med stor succes i europæiske lande som Tyskland, Sverige, Danmark, Grækenland og Luxembourg samt i USA, New Zealand og Japan.

I kvartettens lange levetid er det blevet til adskillige internationale priser, og ensemblet har været ”quartet in residence” både i den japanske universitetsby Gifu og i Schengen i Luxembourg.

Program

Haydn: Strygekvartet i C dur, opus 33 nr. 3. ”Vogel Quartett”
Sjostakovitj: Strygekvartet nr. 11 i f mol, opus 122
Dvořák: Strygekvartet nr. 12 i F dur, opus 96. ”Den amerikanske”

Medvirkende

Jana Vlachová, 1. violin
Karel Stadtherr, 2. violin
Jirí Kabát, bratsch
Mikael Ericsson, cello

Arrangør: Aalborg Kammermusikforening & Musikkens Hus

Bemærk: Ingen teleslynge

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.