Ole Kock Hansen

Pianisten og dirigenten Ole Kock Hansen er én af dansk jazz’ grand old men. I Musikkens Hus mødes han med tre forrygende jazzmusikere, og sammen vil de føre os gennem arrangementer, inspireret af danske og nordiske folkemelodier samt årstidssange, blandet med personlige favoritter fra den amerikanske sangskat.
mh-olekockhansen_hd.jpg
16. december 2017 kl. 20:00
Dkk. 200,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Ole Kock Hansen har sat et uudsletteligt præg på dansk jazz siden slutningen af 60’erne. Rækken af store internationale jazzstjerner, som han har sammenarbejdet med er lang. Fx kunne man i Musikken Hus i 2015 opleve Ole Kock Hansen sammen med Scott Hamilton.

Men Ole Kock Hansen er ikke kun kendt for sit fantastiske pianospil. Også som arrangør har han gjort sig særligt bemærket. Ikke mindst for sit arbejde med at inkorporere den danske musikarv i jazzen, blandt andet gennem sit virke som arrangør og orkesterleder (DR Big Bandet 1968-1996) – og i særdeleshed gennem sit mangeårige samarbejde med barndomsvennen Niels-Henning Ørsted Pedersen (NHØP). De bevarede et livslangt venskab og samarbejdede på utallige projekter.

Kock Hansen er sammen med NHØP den musiker, der stærkest har formået at indflette den danske og nordiske folkevise- og sangtradition i jazzsammenhæng. Det har han gjort med overraskende fantasi og en elegant fornemmelse for traditionernes særpræg.

Ved denne særlige koncert har Ole Kock Hansen sammensat en fremragende dansk jazzkvartet bestående saxofonisten Jesper Løvdal, bassiten Thomas Fonnesbæk og trommeslageren Kristian Leth. Alle blandt de mest efterspurgte musikere på den danske jazzscene med imponerende internationale markeringer. 

Medvirkende

Ole Kock Hansen, piano-arrangør
Jesper Løvdal, saxofon
Thomas Fonnesbæk, bas
Kristian Leth, trommer

Koncerten er en del af Musikkens Jazzklub. 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.