Hamlet in Absentia

NordicOpera gæster Musikkens Hus med en grotesk og humoristisk opera, hvor galskaben sættes op mod nutidens diagnosesamfund.
mh_hamlet.jpg
26. marts 2017 kl. 15:00
DKK 200,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

For første gang nogensinde sættes Hamlet op som opera – og så endda uden Hamlet.

Plottet i forestillingen er skævt og imponerende præcist i forhold til vores samtid. Hovedpersonen er Hamlets afviste og sindsforvirrede kæreste Ofelia, der af familien er blevet henvist til en psykoterapeut, fordi Ofelia er holdt med at tale og kun insisterer på at synge. Sammen med terapeuten rekonstruerer Ofelia den traumatiske hændelse, der har taget talen fra hende; hendes elskede Hamlet har dræbt Polonius, og hendes bror Laertes er på hævntogt. 

Samtidig er Claudius og Gertrud i gang med et intenst parterapiforløb med delebarnet Hamlet som centrum. Mens alle andre får udredt deres livskriser, glimrer hovedpersonen Hamlet ved sit fravær.

Nyfortolkningen af Hamlet instrueres af én af Sveriges ledende opera- og taleteaterinstruktører Åsa Melldahl, og den anerkendte danske opera-, teater- og filmscenograf Marie í Dali står bag scenografien. Den islandske komponist Hugi Gudmundsson og den danske dramatiker Jakob Weiss har samarbejdet om at skabe forestillingens dramatiske handlingsforløb, og de får roser med fra anmelderne:

”Sangerne er seje i deres groteske stilisering. Den kønne, danske sopran Sibylle Glosted har et naturligt oprør i sin krop som Ofelia, samtidig med at hun synger pigens knuste hjerte ud fuldkommen uden filter – vred og druknemodig!” – Information

Glæd dig til at opleve Hamlet i en ny, befriende og uhøjtidelig opsætning.

Hamlet in Absentia synges på dansk.

Medvirkende

Ofelia – Sibylle Glosted, sopran
Terapeut – Martin Vanberg, tenor
Gertrud – Isabel Piganiol, sopran
Claudius – Johannes Mannov, baryton
Laertes – Sebastian Duran, baryton
Polonius – Jakob Zethner, bas        
Rosenkranz – Mathias Hedegaard, tenor  
Gyldenstjerne – Christian Damsgaard, tenor        
Jakob Hultberg, dirigent
Athelas Sinfonietta Copenhagen, ensemble 

Arrangør: Aalborg Operafestival & Musikkens Hus

Bemærk: Ingen teleslynge

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.