Grønlandske Dage

Grønlandske Dage er en tilbagevendende begivenhed. Nuuk er Aalborgs venskabsby og hvert andet år mødes repræsentanter fra Aalborg med repræsentanter fra Nuuk. I år er Aalborg vært.
mh-koncertsalen_hd-2.jpg
26. august 2017 kl. 14:00

Lørdag 26. august har Grønlandske Dage fokus på kultur og alle er velkomne til at deltage. Dagen vil blive fyldt med sportslige, musikalske, kunstneriske og litterære indslag fra både Grønland og Nordjylland.

Opvisning ved Inuit Games

Lørdag 26. august kl. 14.00
Musikkens Plads

Fernisering af 4 kunstværker

Lørdag 26. august kl. 14.30
Foyeren, Musikkens Hus

Kunstnerne Aka Høegh, Grønland, og Peter Max-Jakobsen, Danmark, har hver skabt to værker, som udstilles i Musikkens Hus og sælges til interesserede. 
Åbningstale v. Borgmester Asii Chemnitz Narup

Akustisk koncert med Frederik Elsner & Nina Kreutzmann Jørgensen

Venskabskoncert 

Grønlandske Dage – Toner i venskab
Lørdag 26. august kl. 20.00
Sted: Koncertsalen/ Musikkens Hus

Entré Gratis. Billetter kan afhentes i Musikkens Hus fra 10. august til 24. august.

Aalborg Symfoniorkester spiller i dagens anledning sammen med udvalgte kunstnere fra Grønland.

Josef Lund Josefsen
Han er født i 1980 og opvokset i Nuuk, Grønland. Han er den første professionelle klassiske sanger i Grønland. Han har udgivet tre CD'er, hvoraf de to har opnået guldpladestatus. I 2013 blev han tildelt Julemærke Kulturprisen. Og i 2017 blev han valgt som Kommuneqarfik Sermersooqs Kulturambassadør. 

Nina Kreutzmann Jørgensen
Hun er er født i 1977 og er opvokset i Nuuk. I 1997 blev hun forsanger for gruppen ”Qulleq”, der udgav 3 albums og turnerede i hele Grønland med stor succes. I 2001 turnerede hun som korpige med den kendte islandske sangerinde Bjørk. Turneen varede et halvt år og kom rundt i hele verden. I 2008 udgav hun sit debutalbum ”Eqqissineq” der solgte guld på få måneder. 

Nina har altid sunget på grønlandsk, men besluttede sig sidste år for at lave et dansk album med en tilhørende novellesamling -  ”Hun står i nordenvind”. Albummet handler om 10 forskellige fiktive nordiske kvinder fra Grønland, Danmark, Island og Færøerne. 

Frederik Elsner ”F”
Frederik Elsner fra Nanook har i 3 år gået og arbejdet med et soloprojekt ved siden af sit band Nanook. 

Albummet Katassinnaanngisaq blev indspillet i København i september måned med musikere fra Grønland, Island, Færøerne, Danmark og Sverige. Frederik udtrykker sig meget personligt på dette soloalbum og selve genren og spillestilen er ikke som Nanook, men har sin egen stil, som er mere melankolsk country pop. 

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.