Fire Wiener Philharmonikere

Dette efterår får Musikkens Hus ekstraordinært fint besøg, når fire virtuose musikere fra ét af verdens absolut mest profilerede og respekterede symfoniorkestre, Wiener Philharmonikerne, giver koncert med vores eget Aalborg Symfoniorkester.
mh-firewiener_new-hd.jpg
02. november 2017 kl. 19:30
Dkk. (1) 375,- (2) 300,- (3) 225,- inkl. gebyr

Med hele fire solister ved én og samme koncert kan publikum glæde sig til at opleve en bred vifte af klassiske værker valgt af solisterne selv. Vi kommer vidt omkring med værker af Rossini, Paganini og Saint-Saëns. Der er lagt op til en gennemført aften med Wiener Philharmonikerne.

Om de fire Wiener Philharmonikere

Daniel Ottensamer, klarinet
Daniel Ottensamer dimitterede med udmærkelse hos professor Johann Hindler ved University of Music i Wien. Både som solist og kammermusiker, såvel som i sin egenskab af ledende klarinettist af Wiener Philharmonikerne og orkester af Wiener Staatsoper, han har optrådt med kendte orkestre og kunstneriske personligheder i nogle af verdens største koncertsale. Daniel Ottensamer har vundet talrige priser ved internationale konkurrencer såsom den "Internationale Carl Nielsen Klarinet Konkurrence" i Danmark i 2009.

Karl-Heinz Schütz, fløjte
Siden 2011 har østrigske Karl-Heinz Schütz været ansat som fløjtenist hos Wiener Staatsoper og er dermed fungerende ledende fløjtenist i Wiener Philharmonikerne. Tidligere var han solofløjtenist ved Wiener Symfoniorkester. Karl-Heinz Schütz underviser på konservatoriet i Wien med hovedfag i fløjte. Bag sig har han talrige indspilninger og live-udsendelser på forskellige radiostationer samt solo-cd’en "Flute Perspectives"

Stephan Koncz, cello
Stephan Koncz er anerkendt som én af ​​de mest alsidige musikere i sin generation og har en mangesidet karriere som solist, kammermusiker, komponist/arrangør og dirigent. Han er født i Wien i 1984 ind i en østrig-ungarske familie af musikere. I en alder af 8 år begyndte Stephan Koncz at studere cello på universitetet for Musik i Wien med Valentin Erben (Alban Berg Quartett). Efter at være medlem af Wiener Staatsoper orkester/Wiener Philharmonikerne siden september 2008 vandt han i 2010 en stilling i Berliner Philharmonikerne, hvor han i øjeblikket har sin faste gang, han spiller dog stadig i et kammerensemble med flere af sine tidligere kollegaer fra Wiener Philharmonikerne. Han spiller på en cello lavet af Jean-Baptiste Vuillaume (Paris) i 1840.

Ödön Rácz, kontrabas
Ödon Rácz blev født den 6. september 1981 i Budapest og begyndte at spille kontrabas som 9-årig. I 1994 spillede han sin første offentlige solokoncert på konservatoriet i Budapest, hvorefter han fortsatte sine studier på musikkonservatoriet i St. Stephan med Gergely Járdányi, elev af Ludwig Streicher. I 2001 blev han overført til universitetet i musik og scenekunst i Wien. Efter en succesfuld audition, tiltrådte han i Wiens Statsopera Orchestra den 1. september 2004. I 2008 indtrådte han i Wiener Philharmonikerne og i 2009 avancerede han til placeringen som ledende kontrabas.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.