Carlos Bonell

Oplev den klassiske stjerneguitarist Carlos Bonell, som blandt andre har arbejdet sammen med John Williams og Sir Paul McCartney, i Musikkens Hus til marts i forbindelse med Aalborg Guitarfestival.
mh_carlosbonell-hd.jpg
17. marts 2017 kl. 19:30
DKK 175,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Carlos Bonell stammer fra London og har spanske forældre. Da han som femårig fik en guitar i hånden, var det derfor naturligt, at han startede med at lære spansk folkemusik fra sin far, som var en ivrig amatørmusiker.

Det viste sig dog hurtigt, at Bonell havde talent for guitarspil, og efter mange timer på drengeværelset og siden på The Royal College of Music i London med John Williams blev han som 22-årig den yngste udnævnte professor på det prestigefyldte konservatorium.

Carlos Bonell har særligt gjort sig bemærket for sin indspilning af Rodrigos ”Concierto de Aranjuez” med Montral Symphony Orchestra, som blev udråbt til ”a magnificent triumph" af Classical Music Magazine.

Carlos Bonell ønsker at gøre det klassiske guitarspil mere tilgængeligt i det mainstreambillede af musikken, vi kender. Det har han blandt andet gjort ved at udgive albummet ”Queen Guitar Rhasodies”, hvor han har indspillet Queens musik i koncertarrangementer for sologuitar og symfoniorkester. Albummet fik bred anerkendelse og selveste guitarist i Queen Brian May har rost albummets guitararrangement af ”Love of my life”.

Udover samarbejdet med John Williams, som Carlos Bonell har arbejdet sammen med siden årene på musikkonservatoriet, har Bonell også arbejdet tæt sammen med Sir Paul McCartney. Samarbejdet startede i 2006, da Bonell hjalp McCartney med at notere og indspille udkast til guitarstykker til den guitarkoncert, McCartney arbejdede på at komponere til symfoniorkester. Samarbejdet inspirerede efterfølgende Bonell til at arrangere og indspille Beatlesnumre, og albummet ”Magical Mystery Guitar Tour” gik #1 på den klassiske albumhitliste på iTunes i 2012. 

Carlos Bonell stod bag London International Guitar Festival, da den først så dagens lys i 2005. Nu gæster Bonell Aalborg Guitarfestival. Du kan se frem til en guitarkoncert i verdensklasse, når Carlos Bonell går på scenen i Musikkens Hus.

Bemærk: Ingen teleslynge

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.