Borodin Kvartetten

De bærer Guinness’ verdensrekord som verdens længst eksisterende strygekvartet. Men mere imponerende er de kendt som én af verdens absolut bedste strygekvartetter. De har gæstet de bedste koncertsale i verden, heriblandt Amsterdams Concertgebouw, Wiens Musikverein og Londons Wigmore Hall. Og nu er turen kommet til Aalborgs Musikkens Hus.
mh-borodinkvartetten-hd.jpg
31. oktober 2017 kl. 19:30
Dkk. 200,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

De er for Sjostakovitjs og Beethovens strygekvartetter, hvad Steinway er for flygler. Sjostakovitj overværede personligt Borodin Kvartettens indstuderinger af samtlige sine strygekvartetter og gav på den måde netop disse musikeres fortolkninger et velfortjent ry af at være definitive udgaver.

Ved 60-årsjubilæet i 2005 opførte de den komplette Beethoven strygekvartetcyklus i Concertgebouw og Musikverein, og gallakoncerter blev, i anerkendelse af ensemblets betydning for musikhistorien, afholdt i Wigmore Hall i London og Théâtre des Champs-Elysées i Paris.

Borodin Kvartetten indtager en særlig position i kammermusikkens verden. Ikke blot har kvartetten eksisteret siden 1945, men den har også bevaret en helt unik tradition med fokus på mesterværker af de store russiske komponister og en opførelse efter komponisternes ønsker og i deres ånd.

Ensemblets samhørighed og vision har overlevet ændringer i sammensætningen, men den fælles arv deles af medlemmerne fra deres uddannelse på Moskva Konservatorium. De nuværende medlemmer af kvartetten er Ruben Aharonian, Sergei Lomovsky, Igor Naidin og Vladimir Balshin. Alle musikere, der har et særligt raffineret kendskab til det russiske repertoire og spiller alt fra Tchaikovsky, Shostakovich og Glinka til Stravinsky, Prokofiev og Schnittke. 

Program

Shostakovich quartet n.6
Shostakovich quartet n.13
Tchaikovsky: Quartet No 1 in D Op 11
Arrangeret i samarbejde med Aalborg Kammermusikforening

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.