Walter Trout

Bluesrock-legende Walter Trout gæster til efteråret Musikkens Hus med sit band
walter-trout_hd.jpg
14. oktober 2016 kl. 20:00
DKK (1) 340,- (2) 300,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billet-kontoret på 60203000 for at indløse gavekortet.

Walter Trouts karriere fik sit startskud på Midtfyns Festival i 1989, og siden da har det ene album taget det andet, og Trout har turneret over hele verden.

Walter Trout er tilbage i storform efter en alvorlig leversygdom, som han kun overlevede med hjælp fra sine fans, som samlede penge ind til en livsnødvendig levertransplantation. Nu kalder landevejen igen, og dén fører heldigvis tilbage til Danmark, så vi atter kan opleve Walter Trout på scenen - dér hvor han har det allerbedst. Og publikum kan godt begynde at glæde sig. De seneste anmeldelser efter Trouts retur til scenen har været fyldt med rosende ord: 

”(…) grundstammen i det hele var ikke blot Walter Trouts lykkelige genkomst fra de halvdøde, men tilsyneladende også en genkomst af en musiker med en helt ny vitalitet og en frisk livs- og spilleglæde, som var helt uimodståelig. Denne meget sympatiske mand og svinedygtige musiker spillede på kærlighed til livet, sin familie, bandet og publikum som det fedeste drug. Og det kunne vi andre også være høje på en rum tid endnu(…)” - GAFFA, Amager Bio, 11. november 2015 

Senest har Walter Trout udgivet albummet "Battle Scars" i 2015, som bringer ham tilbage til Danmark, hvor det hele startede.

Om Walter Trout

Walter Trout synger og spiller fortrinsvist blues og rock. Han bor i Huntington Beach i Californien med sin danske kone Marie Trout.

Han begyndte som barn at spille på trompet i skoleorkestret, men lærte at spille guitar i 1965. Han fik efterhånden nogle småjobs i mindre lokale orkestre inden han flyttede til Los Angeles i 1974, hvor han var 2. guitarist i bands ledet af John Lee Hooker og Joe Tex. Han spillede så godt, at han i 1981 blev inviteret til at spille guitar i det legendariske blues/rock band Canned Heat. Hans præstationer her medvirkede til, at han fik en invitation til at spille med John Mayalls Bluesbreakers. Bandet gæstede Midtfyns Festival 1986, en begivenhed som blev optaget af DR. Han prøvede for første gang i årevis at være ædru ved en koncert, men først da Carlos Santana på et hotelværelse i Berlin 1987 overbeviste ham om, at han var ved at forspilde en yderst lovende karriere, besluttede han at blive helt ”clean”.

Dansk startskud på international karriere

Hans karriere fik sit startskud på Midtfyns Festival i 1989, hvor tre af skæringerne på hans første soloalbum, "Life In The Jungle" blev optaget live. De følgende syv år opholdt han sig i Danmark i lange perioder sammen med hustruen Marie og turnerede flittigt med Walter Trout Band. Successen bredte sig fra Danmark til det øvrige Europa og i 1996 var der etableret 14 fanklubber i Europa samt en international sammenslutning af disse.

I 1998 lykkedes det at opnå et gennembrud i USA med CD’en “Walter Trout”, og efterfølgende havde han sin første amerikanske turné med sin gruppe, som nu blev kaldt The Free Radicals. Siden har han turneret over hele verden, men besøger stadig ofte Danmark, hvor han bl.a. var hovednavn på Frederikshavn Bluesfestival i 2007 og 2015. 

Reddet af sine fans

I 2013 tvang en alvorlig leversygdom ham til at sætte karrieren på pause. Han var ramt ligesom mange andre, der var unge i tresserne, af Hepatitis C. Risikoen er størst, hvis man som Walter Trout har levet et rock’n’roll-liv med alkohol og stoffer. Hans lever var slidt op. Og der var ikke penge til en ny, men så trådte Walter Trouts fans til. Fra hele verden strømmede det ind med bidrag. Der blev indsamlet 1,6 millioner kroner. Pengene sikrede, at der var råd til Walter Trouts levertransplantation og seks måneders indlæggelse på sygehus. 

I dag er han kommet stærkt tilbage. Hans nye album "Battle Scars" udkom i oktober 2015 og numrene vibrerer af liv og dybde. 

Medvirkende

Walter Trout, guitar og vokal
Samuel Avila, keys og vokal
Johnny Griparic, bas og vokal
Michael Leasure, trommer
Jon Trout, guitar

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.