Walentin, Lugovkina & Bjørkøe

Fremfører senromantik og fransk impressionisme
mh-wallentin_hd.jpg
24. oktober 2016 kl. 19:30
DKK 200,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billet-kontoret på 60203000 for at indløse gavekortet.

Verbier Festival i Schweiz 2014 førte den danske stjerneviolinist Niklas Walentin sammen med den russiske fløjtespiller Alena Lugovkina, og de har siden begejstret publikummer på deres turneer i Schweiz og England. Når de giver koncert i Musikkens Hus, er det med den anerkendte danske pianist Christina Bjørkøe.        

Programmet er fyldt med perler fra den sene romantik og den franske impressionisme – kammermusik, der oprindeligt blev spillet på netop denne charmerende besætning bestående af violin, fløjte og piano. Ved koncerterne spilles både trioer og andre konstellationer med musikerne, herunder unikke trioer af komponisterne Jacques Ibert, Eugene Goossens og Mélanie Bonis.  Der spilles også værker af André Jolivet og Johannes Brahms samt perler af Fritz Kreisler og Edward Elgar.

Om Niklas Walentin

Allerede i 2012 som 18-årig opnåede Niklas Walentin at være den første danske violinist i 20 år, der nåede finalen i Carl Nielsen International Violin Competition, hvor han vandt hele tre priser. Det er derfor ikke noget at sige til, at stjerneviolinisten længe har været den klassiske musiks store navn både i ind- og udland. Siden har Walentin spillet i de store koncertsale i Europa, været på turne i Kina og været solist med de danske orkestre, og han er desuden violinist i klavertrioen Trio Vitruvi, som vandt P2 Musiks Kammermusik Konkurrence 2014. 

Om Alena Lugovkina

Trods sine kun 26 år er Alena Lugovkina, der er født i Rusland og bosat i England, allerede en både efterspurgt og meget rost musiker. Lugovkina giver koncerter verden over, både som solist og kammermusiker. I 2015 gæstede hun Danmark med blæserkvintetten Atéa Wind Quintet, da de deltog i finalen i den internationale Carl Nielsen Kammermusikkonkurrence, hvor de modtog den specielle pris for den bedste udførelse af det til konkurrencen nykomponerede værk. Alena Lugovkina er desuden assisterende professor i fløjte og kammermusik ved Birmingham Conservatoire.

Om Christina Bjørkøe

Som 7-årig blev Christina Bjørkøe elev hos Therese Koppel, og som 19 årig blev hun optaget på Juilliard School of Music i New York. Herefter blev hun uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Anne Øland med debut i 1997. Hun har givet koncerter som solist og kammermusiker både i Tivolis store klaverserier og rundt om i Europa, USA, Sydamerika og Asien, ligesom hun har givet koncert som solist med mange symfoniorkestre i ind- og udland.  Christina Bjørkøe har blandt mange andre priser modtaget den højt estimerede Victor Borge-pris. Hun er en højt respekteret Carl Nielsen-fortolker og har indspillet Carl Nielsens klaverværker, som indbragte hende P2-prisen i 2009. Christina Bjørkøe modtog ligeledes P2 prisen i 2005, for bedste klassiske soloudgivelse med Knudåge Riisagers klaverværker.

Medvirkende

Niklas Walentin, violin
Alena Lugovkina, fløjte
Christina Bjørkøe, klaver

Program

Ibert: Deux Interludes, fløjte, violin og klaverGoossens: Four Sketches, fløjte, violin og klaver
Schulhoff: Sonata, fløjte og klaver
Ravel:Alborada gracioso, klaver
Frank: Sonate for violin og klaver i a-dur
Bonis: Suite for fløjte, violin og klaver, Op. 59

Arrangør: Aalborg Kammermusikforening og Musikkens Hus

Bemærk: Ingen teleslynge

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.