Violinen & Nordens Stjerner

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester
janine_sep.jpg
29. september 2016 kl. 19:30
DKK (A) 275,- (B) 230,- (C) 205,- (D) 170,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billet-kontoret på 60203000 for at indløse gavekortet.

Den internationale violinist Janine Jansen har spillet, siden hun var 6 år, og siden 2001 har hun for alvor haft stjernestatus. Janine danner, både i aften og privat, par med en af Sveriges mest fremtrædende dirigenter, Daniel Blendulf. Janine Jansen skal spille Sibelius’ mesterværk - violinkoncerten i d-mol. Som optakt er Sibelius’ symfoniske digt Finlandia på programmet. Carl Nielsen brød sig egentlig ikke om programmusik, men blev ved et besøg på en kro inspireret af tegninger, der beskrev de fire temperamenter, som opstod i antikken og betegnes som arketyperne: den sangvinske, den melankolske, den koleriske og den flegmatiske. Denne inspiration resulterede i hans 2. symfoni De fire temperamentersom afslutter aftenens koncert.

“Janine Jansen is a player that you follow wherever she leads.” (The Times)

Medvirkende

Dirigent: Daniel Blendulf
Solist: Janine Jansen, violin
Aalborg Symfoniorkester

Program

Sibelius: Finlandia
Sibelius: Violinkoncert
Nielsen: Symfoni nr. 2 – De fire temperamenter

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.