Tribute to Stan Getz & Jan Johansson

Jan Lundgren-Harry Allen Group har ved flere lejligheder turneret i Skandinavien for fulde huse. Nu drager de igen på turné, og denne gang får publikum i Musikkens Hus chancen for at nyde klassisk jazz fra øverste hylde, når vi hylder den mest stilskabende skandinaviske jazzpianist, Jan Johansson, og en af jazzens største ikoner, tenorsaxofonisten Stan Getz.
jan-lundgren-og-harry-allen.jpeg
03. december 2016 kl. 20:00
DKK 200,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billet-kontoret på 60203000 for at indløse gavekortet.

Jan Lundgren er en af Sveriges største pianister, der med en swingende og elegant stil, formår at bringe arven videre fra svenske Jan Johansson som ingen anden. Sidste år udgav han en plade med amerikanske Harry Allen, en af de mest smagfulde swingtenorer i dag. Sammen vil de, med et stjernehold af skandinaviske musikere, fortolke sange fra deres to idoler:

Stan Getz' varme tone har vundet stor international popularitet, ikke mindst pga. hans fortolkning af bossa nova blandet med moderne jazz, der blev et evigt "trademark" for Getz’ musikalske udtryk. Jan Johanssons "Jazz på Svenska" er solgt i hundredetusindvis og kendt og elsket af rigtig mange, særligt i Skandinavien.

Sammen har Jan Lundgren og Harry Allen samlet et yderst velspillende band og nøje valgt et repertoire, der hylder Jan Johansson og Stan Getz. Swing, dybde, melankoli, melodi, elegance, stil, varme og bossa…

Bassisten er den svenske Hans Backenroth, som er en af de mest efterspurgte musikere i Skandinavien og medvirker på mere end 400 indspilninger. Kvartetten fuldendes af den danske trommeslager Kristian Leth, der de sidste 10 år har turneret og indspillet med en lang række internationale navne, heriblandt Scott Hamilton, Benny Golson og Benny Green.

Lineup

Jan Lundgren (SE), piano
Harry Allen (US), tenorsax
Hans Backenroth (SE), bas
Kristian Leth (DK), trommer

Koncerten er en del af Musikkens Jazzklub. Bliv medlem her.

Koncerten er blevet til med støtte fra Torben Vejs Fond.

Bemærk: Ingen teleslynge

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.