Orkester Norden

Oplev lyden af nordisk kultur, når Orkester Norden og Vikingur Ólafsson giver koncert i Musikkens Hus under ledelse af dirigent Lawrence Foster. De unge orkestermedlemmer spiller fantastisk – kom og lyt med!
orkester-norden-hd.jpeg
20. august 2016 kl. 15:00
DKK 145,- inkl. billetgebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billet-kontoret på 60203000 for at indløse gavekortet.

Orkester Norden – et symfoniorkester bestående af 70 unge musikere udvalgt blandt de største talenter i hele Norden og de Baltiske lande – mødes igen i år i Aalborg for at spille sammen og give koncert i Musikkens Hus. 

De er et ungt og levende orkester med masser af energi. De spiller overvejende nordisk repertoire med musik fra Sverige, Norge, Finland og Danmark – og den islandske pianist Víkingur Ólafsson fuldender værket.

Dirigenten Lawrence Foster byder ved denne koncert – sammen med et udvalg af fremtidens professionelle orkestermusikere –

publikum på en speciel koncertoplevelse. Lawrence har i hele sin karriere arbejdet med ungdomsorkestre og fremhæver arbejdet som specielt givende takket være musikernes følsomme spil og høje niveau. 

Om Orkester Norden

Orkester Norden er et fælles nordisk symfoniorkester sammensat af de største talenter, Norden kan præstere. I et koncentreret prøve- og koncertforløb samles de mange nøje udvalgte unge musikere to uger i sommerperioden for at mødes i og omkring den symfoniske musik.

Det helt unikke ved Orkester Norden sammenlignet med andre ungdomsorkestre er, at de formidler den nordiske musikalske arv såvel i udtryk som i arbejdsmetoder, og at al musik er koblet til sprog. På den årlige sommerlejr opstår et magisk fællesskab mellem de unge, som også afspejler sig i musikken.

Det er med en vis portion stolthed, at Musikkens Hus i perioden 2014-2018 byder fremtidens stjerner velkommen i Aalborg.

Medvirkende

Lawrence Foster, dirigent
Bruno Campo, assisterende dirigent
Vikingur Ólafsson, pianist
Orkester Norden

Program 

Abrahamsen: Nacht und Trompeten
Grieg: Klaverkoncert i a-mol
Brahms: Symfoni nr. 4
Sibelius: Valse Triste
Alfvén: Valflickans Dans

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.