Karl William

Anmelderdarling og vinder af P3 Prisen 2016
mh-karlwilliam_hd.jpg
26. november 2016 kl. 20:00
DKK 200,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billet-kontoret på 60203000 for at indløse gavekortet.

Karl William, der tidligere på året medvirkede i Musikkens Miks sammen med Simon Kvamm og Peter Sommer, vender nu tilbage til Musikkens Hus for at give solokoncert.

Når historien om den unge Karl William skal fortælles, er det svært ikke at gengive den med begejstring. Sjældent er det set, at en debuterende kunstner så overlegent har formået at slå benene væk under musikbranchen og anmelderne, som det skete, da han som 18-årig i 2013 lagde debutsinglen ”Kostumeramt” på nettet. Sidenhen er det blevet til både anmelderrost debut EP og -album.

I 2015 udkom det unge talents debutalbum Placebo, som blev modtaget med fem stjerner af bl.a. GAFFA og Soundvenue og samtidig førte til, at han i oktober 2015 blev tildelt prisen P3 Talentet for sin stærke debut. I 2015 vandt han desuden GAFFA Prisen for Årets Danske Mandlige Kunstner.

Nu er den unge sanger fra Aarhus på vej med nyt materiale, som SPOT Festival fik en forsmag på, da han fyldte Musikhusets Store Sal: 

”Meget er sket med Karl William, siden han debuterede med sin sørgmodige, midnatstunge r’n’b på sine første ep’er. Hvor sidste års debutalbum ’Placebo’ var en mindre røgsløret affære end tidligere, var den samling af dugfriske sange, Karl William havde med sig i Musikhusets Store Sal, mere direkte poppede end nogensinde før” – Soundvenue, 4 stjerner

Ærligheden er Karl Williams pejlemærke, og den gennemsyrer også hans nye EP ’Livet’, som udkommer 10. juni.

’Alt er fint’ er singleforløberen for den fire numre lange EP, og her får Karl Williams tidligere strengt elektroniske univers tilføjet ny luft af noget så enkelt og universelt som en sommerlig guitar. Og det bakker sangens intention op:

"’Alt er fint’ handler om at frigøre sig fra forestillingen om, at følelser skal være ekstreme. Om at huske at nyde midten af ens dag, hvor man enten ikke er i Bonbonland eller til begravelse. Så vi har prøvet at lave en sang, man både kan høre på en grå søndag og en solrig onsdag", siger Karl William.

Singlen havde straks gennemslagskraft og blev valgt  til P3’s Uundgåelige. Derudover rummer EP’en titelnummeret ’Livet’, ’Vi er vi’ – med linjen ’Gad vide om tiden tæller mine tanker? – og ’Blind igen’. 

Det nye materiale, som snart udkommer, har indtil videre fået flotte ord med på vejen. Publikum kan glæde sig til en ny og anderledes lyd:

”Jeg har brugt de sidste mange måneder i studiet med en masse forskellige musikere og har lavet ny musik, som bliver ret vildt at spille for første gang foran andre end mig selv. Vi har arbejdet hårdt på at give publikum noget ny musik, vise et nyt udtryk på scenen, så det kilder under tæerne for at komme ud at spille igen” fortæller Karl William. 

Karl Williams nye lyd er kendetegnet ved ømme keyboardtoner, med smæk på livetrommer og drumpads til en næsten 90’er-poppet lyd, der bliver suppleret af længselsfulde guitarakkorder toppet med Karl Williams stærke vokal. 

Med sig til koncerten i Musikkens Hus tager han et fem mand højt band, der sørger for en solid bund til den unge crooners kompetente vokal, som også er blevet bemærket af anmelderne:  

”For hold fast, hvor kan drengen synge. Den ene nye, smukke ballade efter den anden får vi præsenteret i aften. Den store sal i Musikhuset er næsten fyldt op – han er et af aftenens hovednavne på Spot” – Gaffa, 5 stjerner

Glæd dig til at høre Karl Williams stærke livevokal, når han til november gæster Aalborg. 

Bemærk: Ingen teleslynge

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.