Fem Berliner Filharmonikere

13. oktober får Musikkens Hus ekstraordinært fint besøg, når fem virtuose musikere fra ét af verdens absolut mest profilerede og respekterede symfoniorkestre, Berliner Filharmonikerne, giver koncert med vores eget Aalborg Symfoniorkester.
berliner-fil.jpeg
13. oktober 2016 kl. 19:30
DKK (A) 375,- (B) 300,- (C) 225,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billet-kontoret på 60203000 for at indløse gavekortet.

Med hele fem solister ved én og samme koncert kan publikum glæde sig til at opleve en bred vifte af klassiske værker valgt af solisterne selv. Vi kommer vidt omkring fra Weber og Haydn til Nielsen og sågar en uropførelse af Henrik Budde opført af basunist Jesper Busk Sørensen – den fjerde dansker nogensinde til at spille i Berliner Filharmonikerne. For at fuldende aftenen har vi hentet én af Englands mest lovende unge dirigenter, Duncan Ward, til at lede os igennem programmet. Ward var den første nogensinde til at blive optaget på Berliner Filharmonikernes dirigentakademi under Simon Rattle. Der er lagt op til en gennemført aften med Berliner Filharmonikere.

130 år med kun de bedste

Berliner Filharmonikerne bygger på en arv, der går tilbage til stiftelsen i 1882. Legender som Herbert von Karajan, Wilhelm Furtwängler og Claudio Abbado har været blandt orkestrets chefdirigenter, og komponister som Brahms, Grieg og Mahler har også optrådt med dem. Det er med andre ord et orkester, som er et ikon i den klassiske verden. Gennem hundredvis af pladeindspilninger har de, mere end noget andet orkester, udbredt den klassiske musik til publikum i hele verden. Med sådan en arv, er det altså kun de allerbedste musikere i verden, der får mulighed for at blive en del af dette storslåede orkester. Vi ser derfor med stor begejstring frem til at præsentere fem af deres musikere på scenen i Koncertsalen.

Aftenens dirigent

Duncan Ward var blot 13 år, da han dirigerede første gang – det var i skoleorkestrets opsætning af en opera, han selv havde skrevet. I 2012 blev han den første dirigentelev ved Berliner Filharmonikernes Orchester-Akademie, hvor chefdirigent for Berliner Filharmonikerne, Sir Simon Rattle, tog ham under sin vinge og bl.a. lod ham arbejdede med indstudering af Mozarts Tryllefløjten, Schönbergs Gurre-Lieder og Brittens War Requiem.

Medvirkende

Duncan Ward, dirigent
Noah Bendix-Balgley, 1. koncertmester
Bruno Delepelaire, 1. solocellist
Jesper Busk Sørensen, basun
Gábor Tarkövi, solotrompet
Jonathan Kelly, soloobo 
Aalborg Symfoniorkester

Program

Weber: Beherrscher der Geister, orkester
Saint-Saens: Introduction and Rondo Cappriccioso, violin
Cimarosa: Oboe Concerto, obo
Haydn: Trumpet Concerto, trompet
Budde: (premiere) Trombone Concert, basun
Korngold: Cello Concert, cello
Nielsen: Dance of the Cockerels, orkester
Schmidt: Piece Concertante, trompet og basun

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.