Den Syngende Hat

Børneopera for hele familien
mh-densyngendehat_hd.jpg
12. marts 2016 kl. 14:00
Dkk. 85,- inkl. gebyr

Hvad kender børn til opera? En hel del mere efter de har hørt børneoperaen Den Syngende Hat i Musikkens Hus. Den Syngende Hat er en nyskrevet opera for børn krydret med gøgl og tilsat en stor portion humør. 

I et futuristisk samfund uden musik og melodier har menneskene mistet evnen til at synge. På en tilfældig station, på en tilfældig perron, midt i hverdagens travlhed møder vi en gøgler med en hat. Denne hat har en helt unik egenskab; den får bæreren til at synge og derigennem udtrykke sit inderste jeg.

Foruden den mystiske gøgler optræder der også en dreng og en pige. Drengen forsøger at hjælpe pigen med at indfri sine drømme, men det får bragt dem begge i en slem knibe – og hatten falder i de forkerte hænder. For på perronen finder vi også en travl kvinde. Opslugt af iver efter penge og magt forsøger hun at udnytte hattens kraft til egen vinding.

Den Syngende Hat introducerer børn til operaens univers, hvor historien fortælles gennem musikken. Børns musikalske forståelsesramme kan udvides gennem oplevelsen af den rene, uforstærkede lyd, der sætter rammen for opera.

Den Syngende Hat er specielt målrettet familier med børn i alderen 8-15 år og bliver fremført i Musikkens Hus i forbindelse med Aalborg Operafestival.

Varighed: 1 time

Medvirkende

Cille Buch, pigen
Emil Ritter, drengen
Kristine Becker Lund, kvinden
Bo Kristian Jensen, gøgleren
Charlotte Thaning, klaver
Anna Klett, klarinet
Marie-Louise Lind, cello

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.