De gør det døde levende

I et samarbejde med Folkeuniversitetet og Fokus Folkeoplysning kan Musikkens Hus præsentere en aften med Dr.scient., professor Eske Willerslev fra Københavns Universitet og cand.scient., videnskabsjournalist Kristoffer Frøkjær fra DR.
eske-willerslev-kristoffer-froekjaer.jpeg
25. august 2016 kl. 19:30
DKK 150,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billet-kontoret på 60203000 for at indløse gavekortet.

Eske Willerslev er en verdenskendt forsker, drevet af ildhu for at vinde. Nu kan du møde ham, sammen med forfatteren bag bogen om ham, videnskabsjournalisten Kristoffer Frøkjær. 

Aftenen vækker ikke bare Eske Willerslevs fortid med en dominerende far, en småkriminel skoletid og en dyb fascination af indianere, til live. Også vores alles fortid får liv. Hør fortællingen om, hvordan fortidens DNA-forskere jagtede, opdagede og beskrev DNA, og dermed gjorde det muligt for Eske til slut at genskrive historien om, hvordan vores forfædre udvandrede fra Afrika og til slut befolkede hele kloden. 

I sin jagt efter banebrydende bevismateriale til sin forskning af menneskets ukendte fortid, har Eske Willerslev oplevet lidt af hvert, blandt andet været optaget i en indianerstamme, været ved at dø som pelsjæger i Sibirien og ledt efter gener i et angiveligt rumvæsen.

Kom med til en aften med lige dele underholdende røverhistorier og fascinerende videnskab!

Om oplægsholderne

Eske Willerslev er dansk evolutionsbiolog og Dr.scient. og professer ved Københavns Universitet fra 2005. Leder af Grundforskningscenter for Geogenetik ved Statens Naturhistoriske Museum. Eske har modtaget et væld af priser og er medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, det amerikanske National Academy of Sciences og – ikke mindst – Eventyrernes Klub. Har publiceret tæt ved 200 videnskabelige artikler, heraf 38 i de prestigefyldte tidsskrifter Nature og Science.

Kristoffer Frøkjær er uddannet cand.scient i biologi, har arbejdet som tilrettelægger på videnskabs-tv og er nu på sjette år vært på det videnskabelige P1-program “Videnskabens Verden”. Han deltager jævnligt på tv som “ekspert” inden for videnskab og har endvidere været ordstyrer og paneldeltager ved diverse videnskabelige arrangementer, ligesom han underviser på både universitet og gymnasier i formidling af naturvidenskab.

Arrangør: FOKUS, Folkeuniversitetet & Musikkens Hus

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.